Agenda de concert Înapoi

Stagiunea de marți seara 2016-2017

Publicat: vineri, 9 Septembrie 2016 , ora 12.48

Proiectul "Stagiunea de marți seara" - dedicat, în principal tinerilor interpreți români în curs de afirmare, mulți studenți la prestigioase instituții din strainatate, majoritatea laureați ai unor serioase concursuri internaționale - a ajuns la cel de al optulea sezon. Serile de marți au reușit să se impună, readucând repertoriul cameral în atenția publicului și datorită prospețimii interpretărilor.

Stagiunea 2016-2017 a fost concepută după aceleași linii directoare, punând poate, mai mult ca în anii trecuți, accentul și pe muzica vocală. Deosebit de interesante, cu siguranță, vor fi recitalurile pregătite de tenorul Vlad Alexandru Robu, acompaniat la pian de Bogdan Marian Nicola - ambii muzicieni s-au format în Danemarca - cu un program dedicat lui Francesco Paolo Tosti la împlinirea a 100 de ani de la moartea compozitorului ca și cel în care doi muzicieni clujeni, soprana Iulia Merca și pianistul Lucian Gheju își propun să ofere o versiune proprie a ciclului de lieduri Schwanengesang D 957 de Franz Schubert. Tot în seria recitaluri vocale se înscriu și programele alese de sopranele Madalina Gabriela Bourceanu (la pian: Alexandra Fits) și Irina Ionescu (la pian Abel Corban).

Vor reveni pe scena Sălii mici a Ateneului Român, în "Stagiunea de marți seara", pianiștii Christian Sandrin (Londra), Daniel Dascalu (Viena), Ioan Dragos Dimitriu (Viena) și Daria Tudor (Berlin), violoniștii, Georgeta Iordache (Germania), Aron Cavassi (Londra) și Mălina Ciobanu, cvartetul Virtuoso…. Cu încă două seri de recital Petre Rosenberg (Germania) și Botond Szoks vor încheia Integrala Sonatelor pentru pian și vioară de Beethoven începută în iunie trecut.

Vor apărea în această stagiune camerală 2016-2017 și nume noi, printre acestea pianiștii Laura Chihaia (Basel), Vato Jordania pian (Georgia/Viena) și Dimitri Malignan (Franta), violonistul Stefan Aprodu și violoncelista Izabela Ghercu.

Muzicienii Aurelia Visovan si Can Çakmur (Turcia), amândoi studenți la Viena, propun o seară tematică intitulată "Lettres dansantes - ETA Hoffmann: critic, compozitor si scriitor" și tot pentru prima oară pe scena Sălii mici a Ateneului Român va concerta un trio alcătuit din pianista Angela Draghicescu (SUA) , fagotistul Cristian Buciumas și oboistul Kostas Tiliakos (SUA).

Stagiunea de marți seara 2016-2017 cuprinde peste 30 de recitaluri de muzică de cameră programate între 11 octombrie 2016 și 13 iunie 2017. Partener stabil, Radio România Muzical le va înregistra pe toate și le va difuza ulterior.

Octombrie:

  • Marti, 11 Octombrie 2016, 19:00 - 21:00 - Ateneul Român - Sala mică

ANDRA-IOANA ȚÂPURICĂ
La pian CĂTĂLIN RĂDUCANU

Program:
Johann Sebastian Bach - Adagio și fugă din Sonata nr. 1 pentru vioară solo în sol minor BWV 1001
Giuseppe Tartini - Sonata în sol minor "Trilul diavolului"
Ludwig van Beethoven - Sonata nr. 8 pentru pian și vioară în sol major op. 30 nr. 3
Maurice Ravel - Tzigane

  • Marti, 18 Octombrie 2016, 19:00 - 21:00 - Ateneul Român - Sala mică


ABEL CORBAN - pian

Program:
Bela Bartok  - Allegro barbaro
                     - Suita op. 14
George Enescu - Selecție din Pièces impromptues
Bela Bartok
- Rapsodia pentru pian, op. 1


  • Marti, 25 Octombrie 2016, 19:00 - 21:00 - Ateneul Român - Sala mică

Integrala Sonatelor pentru pian și vioară de Beethoven (II)

PETER ROSENBERG - vioară
BOTOND SZOKS - pian

Program
Sonata nr. 3 în Mi bemol major op. 12 nr. 3
Sonata nr. 8 în Sol major op. 30 nr. 3
Sonata nr. 10 în sol major op. 96

Biletele se pot procura de la Casa de bilete a Ateneului Român.
Program: Luni - Vineri 12:00 - 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervări accesați site-ul www.fge.org.ro

info@fge.org.ro
Biroul de presă