Cronici Înapoi

Stagiunea de marți seara - 2 aprilie 2013

Publicat: miercuri, 3 Aprilie 2013 , ora 14.21

O seară dedicată exclusiv iubitorilor de jazz care au onorat invitația Irinei Sârbu Band umplând până la refuz Sala Mică a Ateneului Român. Recitalul din 2 aprilie a fost ultimul din secțiunea jazz inclus în Stagiunea de Marți Seară. Au fost 90 de minute în care Irina Sârbu și partenerii săi ne-au purtat cu abilitate, entuziasm, emoție și umor de la șlagărele jazzului la blues sau samba, artista improvizând cu o extraordinară ușurință alături de invitații săi sau solo în bisul oferit - "Hora Staccato" - o demonstrație de virtuozitate vocală. Am asistat la o seară festivă în care Irina Sârbu a urcat pentru prima dată pe scenă, în urmă cu zece ani, ca și cântăreață de jazz alături de pianistul Andrei Tudor, pe atunci coleg de bancă la Liceul de Muzică "George Enescu". Au rememorat acel moment, interpretând aceeași melodie - "There was a boy".

O seară aniversară în care saxofonistul Dan Ioniță, violoncelisul Adrian Naidin și chitaristul Alex Man au fost invitații speciali ai Irinei Sârbu, o seară în care fericirea de a se afla alături de prieteni dragi a fost împărtășită cu emoție de tânăra artistă:

"A fost concertul nostru aniversar, noi cântăm împreună de zece ani. I-am avut alături pe: Puiu Pascu, Ciprian Parghel, Tudor Parghel, Andrei Tudor, Adrian Naidin, Alex Man, Dan Ioniță. Așadar, a fost un concert aniversar cu foarte mulți invitați. Mult jazz, multă voie bună, blues și samba în stilul nostru propriu. Mă bucur că am avut parte de un public numeros, entuziast și călduros. Ne-am simțit extraordinar, publicul mereu ne dă energie, încredere, ne hrănește și ne inspiră. Așadar, mulțumim celor care ne-au fost alături și vă așteptăm și peste încă zece ani tot aici la Sala Mică a Ateneului."

Un recital care a stat sub semnul pasiunii, comunicării și bucuriei împărtășite cu generozitate de Irina Sârbu care a ales pentru această seară cu totul specială să cânte cu partenerii ei de suflet: pianistul Puiu Pascu, contrabasistul Ciprian Parghel și percuționistul Tudor Parghel, dorind totodată să îi fie alături și câțiva dintre colegii și prietenii care i-au fost și ei mereu aproape în acești primi zece ani de carieră. Și... entuziasmul artiștilor a fost răsplătit pe măsură de un public împătimit după jazz.

Jeanine Costache