Agenda de concert Înapoi

Stagiunea de marți seara: recital de pian Matei Lăbunț

Publicat: miercuri, 4 Mai 2022 , ora 15.53

În data de 10 mai 2022, la ora 19.00, Stagiunea de marți seara prezintă în Sala mică a Ateneul Român recitalul pianistului Matei Lăbunț, care va avea în program lucrări de J. S. Bach/Busoni , Ludwig van Beethoven, Franz Liszt și Frédéric Chopin.

Filarmonica George Enescu
Stagiunea de marți seara
Marți, 10 mai  2022, ora 19.00 – Ateneul Român, Sala mică

Recital de pian

MATEI LĂBUNȚ

Program

Bach/Busoni – Ciacona în re minor

Ludwig van Beethoven – 32 de variațiuni în do minor, WoO 80

Franz Liszt – Vallée d'Obermann

Frédéric Chopin – Fantezia în fa minor, op. 49

Coproducător: Radio România Muzical

Biletele se pot procura:

- De la Casa de Bilete a Ateneului Român

Program: Marți - Vineri 12:00 - 19:00. Plata doar în numerar. (Telefon: 021.315.68.75)

- Online, accesând site-ul www.fge.org.ro - secțiunea „Calendar“.

Matei Cristian Lăbunț este un  foarte tânăr pianist cu o activitatea artistică și competițională remarcabilă. Elev al Colegiului National de Muzica “George Enescu” din București la clasa profesoarei Corina Mocanu, își completează formarea la cursuri de măiestrie susținute de    Milana Chernyavska, Eduard Kunz, Andrei Diev, Jean Bernard Pommier, William Fong, Viniciu Moroianu, Graeme McNaught, Aaron Shorr,  Barbara Szczepansk, Uta Weyand. Artistul are în palmares peste 30 de premii naționale și internaționale, printre care: Premiul I la Concursul Internațional Giuseppe Raciti (Italia, 2017), Premiul I la Concursul Internațional de pian Pianotalents (Milano, Italia, 2018 ), Premiul al II-lea la Concursul Internațional Danubia Talents Liszt,  Secțiunea Liszt Piano Performance  (Ungaria, online 2021), Trofeul concursului Musica Mundi (Belgia, 2017), Trofeul Concursului Noelia Prisecaru (2017), etc. În ianuarie 2022,  în cadrul proiectului și Festivalului Piano Star  a fost desemnat  câștigătorul premiului  Piano Star, care constă într-un concert cu Orchestra Filarmonicii Brașov și al  Bursei SoNoRo Interferente (2022).A debutat pe scena de concert la doar 13 ani cu Orchestra de Camera “Unirea” din Focșani alături de care a interpretat  Concertul nr. 23 pentru pian și orchestră de W.A. Mozart, Un an mai târziu cânta în premieră în România Concertul  pentru pian si orchestra nr. 1  de Fredrich Kalkbrenner în cadrul Galei Concursului “ Mihaela Ursuleasa. “. Matei Lăbunț a fost câștigător al unei burse acordată Uniunii  Muzicienilor Interpreti din Romania   în anii 2018-2019 și 2019-2020 și deținător al Bursei Mr. Gheorghe  Pastia în  2020-2021.

Stagiunea de marți seara este un proiect ce a luat naștere în anul 2008 și este realizat în parteneriat cu  Radio România Muzical. A fost creat, în principal, cu intenția de a susține și a prezenta publicului tineri muzicieni români care s-au remarcat în competiții internaționale sau care se află la studii în străinătate.