ACUM:
10.00
Grădina de... sunete
Marea muzică, dincolo de cuvinte: într-o grădină paradisiacă.
Urmează: 11.55 Promo Informații despre evenimentele partenerilor noștri.
Apoi: 11.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Agenda de concert Înapoi

Stagiunea de marți seara. Recital de contrabas. CU PUBLIC!

Publicat: miercuri, 2 Iunie 2021 , ora 9.02


În seara zilei de 8 iunie, la ora 19.00, publicul este invitat, din nou, la Ateneul Român, în Sala mică, la un recital din seria Stagiunea de marți seara. De astă dată este vorba de un eveniment rar, un recital de contrabas. Interpretul are doar 17 ani. El se numește Radu Mihai Tudorache iar relația sa cu instrumentul la care cântă este cu totul specială: "Contrabasul este o chemare, nu o alegere. E instrumentul care îți stă în dreptul inimii și vibrează în ritmul ei; nu ai cum să cânți altfel la contrabas, doar cu inima. ".

Marți, 8 iunie, la ora 19, Ateneul Român, Sala mică
Stagiunea de marți seara. Recital de contrabas

RADU TUDORACHE contrabas
La pian: ANDREI ȘTEFAN RACU

Program
Giovanni Bottesini - Elegia în re minor
Henry Eccles - Sonata în la minor
Domenico Dragonetti - Concertul în la major
Daniel Van Goens - Scherzo în re major
Serge Koussevitzky - Valse-Miniature
Adolf Misek - Sonata nr. 1
Constantin Dimitrescu - Dans țărănesc

Concert realizat în colaborare cu Radio România Muzical

Biletele ( pentru 50% din capacitatea sălii) se pot procura, începând cu miercuri, 2 iunie, ora 12:
- De la Casa de Bilete a Ateneului Român
Program: Marți - Vineri 12:00 - 19:00. Plata doar în numerar.
Telefon: 021.315.68.75
- Online, accesând site-ul www.fge.org.ro - secțiunea "Calendar".

Prețurile biletelor sunt:
Categoria I: 30
Categoria II: 35

Intrarea la concert este permisă până la ora 18.50 și publicul este rugat să respecte regulile impuse de protecție și distanțare.

Radu Mihai Tudorache este elev în clasa a X-a la Colegiul Național de Artă "Dinu Lipatti" din București, la clasa de contrabas prof. dr Săndel Smărăndescu. Deși a început să studieze intrumentul de doar patru ani (înainte a fost pianist) a obținut deja premii importante: Locul II la Concursul Internațional "North Competition" - Suedia, Locul I - Concursul "International Music Competition" - Belgrad, Serbia; Locul I - Concursul Național "Marele Premiu Instrumental"; Locul I la Concursul Național de Muzică Instrumentala și Vocală "Tinere Talente". Din martie 2020 este contrabasist în cadrul Orchestrei "Sinfonietta" a Centrului Național de Artă "Tinerimea Româna". A participat la cursurile de măiestrie în orchestră "Camerata Regală și Micii Muzicieni"- Piatra Neamț, la concertul Orchestrei Juriștilor Germani (Ateneul Român), unde a fost singurul junior din partida de contrabas, și la Concertul Centenar susținut pe scena Filarmonicii de Stat din Minsk, eveniment inițiat și organizat de Ambasada României din Belarus. Radu Mihai Tudorache a participat și la Congresul European de Contrabas organizat de "BassEurope", în orașul Lucca/Italia, secțiunea "Lucca Youth Bass Camp".