Agenda de concert Înapoi

Stagiunea de marți seara. Primul concert al anului 2022. Recital de chitară. Dragoș Ilie. Din Texas/ SUA la București

Publicat: miercuri, 29 Decembrie 2021 , ora 12.00


Marți, 4 ianuarie 2022, Stagiunea de marți seara invită la un recital de chitară susținut de Dragoș Ilie. Muzicianul s-a remarcat ca unul din cei mai charismatici și expresivi tineri chitariști ai generației sale. În prezent, urmează studiile de Doctorat la University of Texas din Austin/SUA, la clasa renumitului pedagog și interpret Adam Holzman. Concomitent, este și Asistent Universitar în cadrul aceleiași Universitați.

Dragoș Ilie a început studiul chitarei, învățând primele acorduri de la tatăl său. A urmat cursurile Colegiului Național de artă din Iași la clasa profesorului Marius Țimpău. În acea perioadă a studiat și cu conf. univ. dr. Daniel Dragomirescu.

Perseverența și tenacitatea artistică l-au ajutat să obțină diverse burse de studiu în țară, cât și în străinatate. În anul 2015, Dragoș a obținut bursa "Woodruff" pentru completarea studiilor de licență la "Schwob School of Music", parte a Columbus State University, SUA cu profesorul și compozitorul Andrew Zohn.

Deosebit de apreciat, chitaristul român a susținut concerte, cursuri de măiestrie și seminare în Europa și Statele Unite. Dragoș Ilie este reprezentat de Augustine Strings, prima companie de corzi pentru chitară clasică din lume.


Marți, 4 ianuarie 2022, ora 19, Ateneul Român, Sala mică

Recital de chitară
DRAGOȘ ILIE

Program

Ciprian Porumbescu - Balada (aranj. de Dragoș Ilie)

Béla Bartók - Sonatina

Gabriel Almasi - Suspin

Adrian Andrei - Trei studii de concert

Miroslav Tadic - Three Balkan Pieces

Nicola Jappelli - Orizzonte Ad Est

Andrew Zohn - Ballade

Începând cu data de 1 ianuarie, ora 12.00, biletele se pot procura:
- Online, accesand site-ul www.fge.org.ro - sectiunea "Calendar".Biletele odată cumpărate nu sunt returnabile decât în condițiile prevăzute de lege.

- De la Casa de Bilete a Ateneului Român (doar cu o oră înainte de începerea concertului!) Plata doar în numerar.
Telefon: 021.315.68.75

Accesul în sala Ateneului Român este permis "cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă toți participanții sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 și este asigurată purtarea măștii de protecție". Verificarea acestor condiții se va face înainte de accesul în incinta Ateneului Român.