Agenda de concert Înapoi

Stagiunea de marți seara, FĂRĂ PUBLIC. Recital cameral. Duo Popa

Publicat: luni, 14 Decembrie 2020 , ora 8.56

Marți, 15 decembrie, la ora 19.00, pe canalul de youtube al Filarmonicii "George Enescu", pe facebook-ul Filarmonicii și pe cel al Radio România Muzical, va fi transmis ultimul concert din anul 2020, concert fără public, din cadrul Stagiunii de marți seara 2020-2021. Cei doi protagoniști ai serii, violoncelistul Eugen-Bogdan Popa și pianista Anamaria Biaciu-Popa, au dorit să ofere un program atrăgător, colorat, vesel, divers, pentru o frumoasă seară de muzică de cameră acum, în prag de Sărbători. Opțiunile s-au îndreptat către lucrări de Beethoven, Couperin, Ceaikovski, Ravel, Gershwin… în majoritatea lor, piese scurte și melodioase ce se ascultă și se reascultă mereu cu bucurie și plăcere.

Marți, 15 decembrie, la ora 19, Ateneul Român, Sala mică EUGEN-BOGDAN POPA - violoncel

ANAMARIA BIACIU-POPA - pian

Program
Edward Elgar - Salut d'amour

François Couperin - Pastorala

Ludwig van Beethoven - Andante con variazioni, WoO 44b

Gabriel Fauré - Siciliana

Antonin Dvoűák - Humoresca, op. 101, nr. 7

Antonin Dvoűák - Cântec învățat de la mama, op. 55, nr. 4

Serghei Rahmaninov - Andante din Sonata op. 19 pentru violoncel și pian

Piotr Ilici Ceaikovski - Aria lui Lenski, din opera ,,Evgheni Oneghin"

Piotr Ilici Ceaikovski - Nocturna, op. 19, nr. 4

Enrique Granados - Andaluza

Alexandr Scriabin - Preludiu, op. 9

Jules Massenet - Elegie, op. 10, nr. 5

Maurice Ravel - Pièce En Forme de Habañera

George Gershwin - Trei Preludii

Eugen-Bogdan Popa, născut la Iași în anul 1980, a absolvit, la clasa profesoarei Eugenia Liliana Baciu, Liceul de Artă "Octav Băncilă" din orașul natal și Universitatea Națională de Muzică din București, la clasa profesorului Tiberiu Ungureanu. Din anul 2001 este membru al Orchestrei simfonice a Filarmonicii "George Enescu" din București. Susține o frumoasă activitate concertistică împreună cu soția sa, pianista Anamaria Biaciu-Popa. Este membru al trio-ului ClavioArte, al formațiilor camerale PROFIL, PROPULS, SonoMania (muzică contemporană), a colaborat cu Orchestra Națională Radio, Orchestra de Cameră Radio și cu orchestra "Virtuozii din București".

Anamaria Biaciu-Popa s-a născut la Oradea în anul 1985 și a absolvit Liceul de Muzică "Dinu Lipatti" din București. La Universitatea Națională de Muzică din București a studiat la clasa profesoarei Veronica Gaspar (Licență și Master). Participă la cursuri de măiestrie (interpretare pianistică și muzică de cameră) în centre importante din Luxemburg, Italia, Austria și Germania, sub îndrumarea profesorilor Raluca Wagenhäuser, Wolfgang Wagenhäuser, Dana Protopopescu, Sergey Maltsev. În prezent este profesoară de pian principal la Colegiul Național de Muzică "George Enescu" din București, având și o activitate artistică constantă. Este membră fondatoare a formațiilor camerale: Les Enharmoniques, duo Popa și trio BBP.

Recitalul va putea fi ascultat pe pe pagina de Facebook a Filarmonicii și pe canalul YouTube ca si pe facebook-ul Radio România Muzical. Accesul este gratuit.