Agenda de concert Înapoi

Stagiunea de marți seara cu public! Recital cameral

Publicat: joi, 6 Mai 2021 , ora 19.55

S-au pus în vânzare, online și la casa de bilete din incinta Ateneului Român, biletele pentru următorul concert din Stagiunea de marți seara. În 11 mai, la ora 19.00, publicul meloman este invitat, din nou, la un concert cameral în Sala mică a Ateneului Român. Pe scenă se vor afla trei tineri instrumentiști care și-au propus să își unească forțele și talentul într-o formație de trio și să abordeze curajos lucrări de referință din literatura de gen semnate Johannes Brahms și Ludwig van Beethoven.

Stagiunea de marți seara
Marți, 11 mai, ora 19, Ateneul Român, Sala mică

Recital cameral
Sebastian Antoneac - clarinet
Cornelius Zirbo - violoncel
Theodor Dumitru - pian

Program
Johannes Brahms - Trio în la minor, op. 114
Ludwig van Beethoven - Trio în si bemol major, op. 11

Coproducător: Radio România Muzical

Sebastian Antoneac urmează studiile de licență la Universitatea Națională de Muzică București, secția clarinet la clasa prof. univ. dr. Emil Vișenescu. Tânărul clarinetist a avut recitaluri și concerte în țări precum Germania, Islanda, Israel, Belgia. A fost susținut ca bursier de fundațiile Club Rotary, Școala de valori - Bursele Start și Fundația Regală Margareta a României.

Cornelius Zirbo este laureat a numeroase concursuri în țară și în străinătate, amintim: Concursul Internațional de Coarde "StreichWerk" de la Berlin, ( llocul I), Concursul International "Young Virtuosos", Sofia, Bulgaria (locul I); Concursul Internațional de Violoncel "Antonio Janigro", Croația (locul III); Concursul Internațional de Violoncel "ProArt", Ucraina (locul II), Concursul Internațional "Concertino Praga", Cehia (locul II). Cornelius a cântat pe scena celebrelor festivaluri de muzică: Verbier (Elveția), Enescu (România), SoNoRo (România), Chiemgauer Musikfrühling (Germania), South Bohemian (Cehia) și Toamna Muzicală Clujeană (România).

Pianistul Theodor Dumitru este student la Universitatea Națională de Muzică București, clasa prof. univ. dr. Dana Borșan. De-a lungul anilor, a obținut numeroase premii la concursuri precum Olimpiada Națională de Muzică, "Pro Piano" (București), "George Georgescu" (Tulcea) ș.a. A participat la cursuri de măiestrie susținute de Florian Mitrea, Maria Masycheva, Georgy Gromov, Joanna MacGregor, Pascal Rogé.

Biletele se pot procura:
- De la Casa de Bilete a Ateneului Român
Program: Marți - Vineri 12:00 - 19:00. Plata doar în numerar.
Telefon: 021.315.68.75
- Online, accesând site-ul www.fge.org.ro
- secțiunea "Calendar". Vă rugăm să luați în considerare că, odată început procesul de rezervare online, locurile vor fi blocate timp de 30 minute. Numarul maxim de bilete ce pot fi achiziționate într-o sesiune online este de șase .
- Biletele odată cumpărate nu sunt returnabile decât în condițiile prevăzute de lege.

Concertele programate în stagiunea 2020-2021 implică respectarea tuturor măsurilor de siguranță pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Intrarea la concert este permisă până la ora 18.50 și publicul este rugat să respecte cu strictețe regulile impuse de protecție și distanțare.