Agenda de concert Înapoi

Stagiunea de marți seara - a doua jumătate a lunii martie: Alexandru Manolache, Maria-Izabela Ghergu și Gabriel Gîțan în recital

Publicat: luni, 13 Martie 2023 , ora 15.45

În seara zilei de 21 martie, în cadrul Stagiunii de marți seara, Alexandru Manolache va susține un recital în Sala mică a Ateneului Român. Student în anul IV la Leopold Mozart Zentrum Augsburg, la clasa prof. Cristina Marton-Argerich tânărul pianist caută mereu să se perfecționeze și să-și îmbunătățească abilitățile, participând la cursuri de măiestrie susținute de nume importante ale pianisticii internaționale, precum Robert Levin, Roland Krüger și Martin Hugues. 21 martie (1685) este ziua de naștere a lui J.S. Bach și, marcând un moment special în istoria muzicii, a fost declarată, Ziua Internațională a Muzicii Vechi. Recitalul lui Alexandru Manolache va începe cu un omagiu dedicat marelui compozitor, urmat de lucrări semnate Beethoven, Enescu și Liszt.

Detalii: https://tockify.com/stagiune/detail/350/1679418000000

Emoție și virtuozitate cu muzică de Brahms

Pentru 28 martie, ora 19.00, în sala mică a Ateneului Român, Stagiunea de marți seara îi are ca invitați pe violoncelista Maria-Izabela Ghergu și pe pianistul Gabriel Gîțan, care vor interpreta două sonate de Johannes Brahms

Maria-Izabela Ghergu este artist instrumentist al Orchestrei de Cameră Radio, membră a Orchestrei Române de Tineret și a ansamblului Violoncellissimo. A absolvit Universitatea Națională de Muzică București la clasa prof. univ. dr. Marin Cazacu, iar în prezent este studentă în anul II de master. Talentul său a fost remarcat de juriile concursurilor naționale și internaționale, dar și de Fundația Regală Margareta a României și Fundația "Adriana și Martin Sternin", care i-au oferit burse de studii.

Gabriel Gîțan este un tânăr muzician deosebit de activ în domeniul, muzicii de cameră. Pianistul a beneficiat de Bursa de Excelență oferită de UNMB pentru realizări artistice semnificative de două ori, în 2018 și în 2021. În decembrie 2019, a fost invitat să cânte în seria concertelor de muzică clasică de la Saint Martin in The Fields - Trafalgar Square, Londra, realizate în parteneriat cu ICR. A colaborat și cu Institutele Culturale Maghiare, susținând recitaluri de pian la sediile acestora din Paris și Londra în 2017, respectiv 2018. La Concursul Internațional "George Enescu", ediția 2021, a fost acompaniator oficial la secțiunile vioară și violoncel, fiindu-le partener de scenă în lucrările enesciene impuse laureaților cu premiul I și III de la violoncel și cu premiul II de la vioară.

Detalii despre recitalul celor doi muzicieni pot fi găsite aici: https://tockify.com/stagiune/detail/351/1680019200000

Biletele se pot cumpăra

  • De la Casa de Bilete a Ateneului Român (Program: Marți - Vineri 12:00 - 19:00, Telefon: 021.315.68.75. Plata doar în numerar)
  • Online, accesând site-ul www.fge.org.ro - secțiunea "Calendar".