Evenimentele săptămânii Înapoi

Stagiunea Camerală de la Palatul Tinerimea Română în direct la Concertele RRM

Publicat: miercuri, 31 Martie 2021 , ora 12.07


Stagiunea camerală este un proiect nou propus de Centrul Național de Artă "Tinerimea Română". A debutat în 22 martie cu un recital susținut de Cvartetul Arcadia, urmat în 29 martie cu o seară inedită care a avut în prim plan cvintetul de suflători V Coloris. Ambele evenimente, înregistrate de de Radio România Muzical, le veți putea asculta în 1 mai, într-o ediție specială a Concertelor Radio România Muzical. Evoluează în cadrul acestei stagiuni și semifinaliștii români ai Concursului Internațional "George Enescu": pianista Adela Liculescu, violonistul Valentin Șerban și violoncelistul Ștefan Cazacu. Ei vor interpreta lucrările pe care le vor prezenta în semifinala concursului desfășurat în luna mai sub cupola Ateneului Român. Radio România Muzical transmite în direct aceste recitaluri, pianista Adela Liculescu inaugurând, în 1 aprilie, pianul de concert Steinway pe care Tinerimea Română îl deține din decembrie 2020.

Stabilită la Viena, Adela Liculescu are o carieră în plină ascensiune. A concertat deja la Filarmonicile din Berlin, München și St. Petersburg, la Musikverein în Viena la în București la Ateneul Român și Sala Radio. Adela Liculescu a susținut un recital în cadrul mult apreciatului proiect Moștenitorii Românieie Muzicale inițiat în toamna anului 2018 de Radio România Muzical în colaborare cu Rotary Club Pipera. Deținătoarea premiului I la Concursul Bösendorfer de la Viena, ediția 2015, Adela Liculescu e devenit în 2018 oficial Artist Bösendorfer.

Joi 1 aprilie 2021, de la ora 19.00, la Concertele Radio România Muzical o veți asculta în transmisiune directă pe Adela Liculescu - singurul pianist român care a ajuns în semifinala celei de-a XVII-a ediții a Concursului Internațional "George Enescu". Programul propus de aceasta cuprinde: Sonata nr. 23 op. 57 în fa minor "Appassionata" de Ludwig van Beethoven, Suita nr. 2 op. 10, în Re major de George și Trei mișcări pentru pian din muzica baletului "Petrușka" de Igor Stravinski.

Jeanine Costache