ACUM:
1.00
Notturno
Produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio.
Urmează: 7.00 Allegro... de weekend Un matinal clasic, într-un tempo vivace.
Apoi: 9.50 Promo Informații despre evenimentele partenerilor noștri.

Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Spectacolul multimedia Imaginarium în cadrul Festivalului Filmului European

Publicat: joi, 12 Mai 2016 , ora 0.00
"Imaginarium" reprezintă o serie de spectacole multimedia realizate cu sprijinul Institutului Cultural Român, prin colaborarea dintre artiștii austrieci Sabine Pleyel (grafică) și Georg Hamann (vioară, violă) și artiștii români Mihaela Anica (flaut), Horia Maxim (pian) și Cătălin Crețu (multimedia). După un spectacol desfășurat la Sibiu în 10 mai, proiectul va fi prezentat astăzi, 12 mai, la București, la sala Elvira Popescu, în cadrul Festivalului Filmului European.
Spectacolul "Imaginarium" va fi prezentat și la Haus der Musik din Viena, în 17 mai, și la Filarmonica din Oradea, pe 1 iulie.
"Originalitatea acestui proiect constă tocmai în întrepătrunderea dintre muzică și mediul vizual. Aș puncta trei elemente originale ale proiectului "Imaginarium". Formula instrumentală este una inedită - pian, flaut și violă care schimbă cu vioara. Apoi, compozitorii care vor fi cântați nu sunt foarte prezenți pe afișele de concert bucureștene - Jacques Ibert, Jenő Takács, Maurice Duruflé, Bohuslav Martinu și Nino Rota. Și, nu în ultimul rând, contextul în care se va desfășura acest eveniment, și anume instrumentiștii nu vor mai cânta într-un cadru tradițional, ci ei vor fi învăluiți în lumină, culoare și proiecții video", a declarat compozitorul Cătălin Crețu, într-un interviu pentru Radio România Muzical. Spectacolul "Imaginarium" poate fi urmărit astăzi la sala Elvira Popescu din capitală, de la ora 21.00.