Agenda de concert Înapoi

Spectacole cu tematică de Crăciun în decembrie pe scena Operei Naționale București

Publicat: luni, 12 Decembrie 2022 , ora 13.24

Cea de-a treia săptămână a lunii decembrie aduce la Opera Națională București atât spectacole cu tematică de Crăciun, cât și titluri celebre din repertoriul universal, precum "Școala lui Moș Crăciun", "Lacul Lebedelor" de Piotr Ilici Ceaikovski, "La Traviata" de Giuseppe Verdi, "Crăciunul copiilor" și "Spărgătorul de nuci" de Piotr Ilici Ceaikovski.

Marți, 13 decembrie, ora 11:00, vă așteptăm la spectacolul "Școala lui Moș Crăciun" susținut de către Clubul Micul Prinț la Opera Națională București. În casă miroase a mere coapte și a scorțișoară, oamenii se pregătesc să împodobească brazii, copiii sunt cuminți în așteptarea Moșului. Este luna decembrie și Moș Crăciun se pregatește pentru cea mai frumoasă perioadă a anului, aceea în care darurile sunt marile bucurii și fiecare copil așteaptă cu nerăbdare surprizele din ziua Crăciunului. Dar ce se întamplă atunci, când după un an întreg de așteptare nu ajung cadouri în toate casele? Grijile încep să apară, listele de cadouri sunt lungi, copiii sunt din toată lumea și Moșul are nevoie de ajutoare. În întâmpinarea lui apare Școala lui Moș Crăciun, prima scoala care pregătește totul, ca să nu le lipsească nimic celor mici. Spiriduși, Crăciunei, Crăciunițe, Reni, Acadele, Bombonele, Globuri și Luminițe, toți se unesc pentru cel mai frumos vis, un Crăciun perfect și magic.


Vineri, 16 decembrie, ora 18:30, vă invităm la spectacolul de balet "Lacul Lebedelor" de Piotr Ilici Ceaikovski, regia și coregrafia Oleg Danovski, adaptarea și punerea în scenă Oleg Danovski Jr. Legenda despre prințese transformate în lebede de un vrăjitor rău, în care vraja lui poate fi spulberată numai prin iubirea unui prinț, rămâne și în zilele de astăzi poate cea mai frumoasă poveste de balet ce a fost lăsată posterității.


Sâmbătă, 17 decembrie, ora 18:30, are loc spectacolul cu opera "La Traviata" de Giuseppe Verdi, regia Paul Curran. O poveste de dragoste născută în saloanele înaltei societăți parisiene, o poveste după romanul și drama "Dama cu camelii" de Alexandre Dumas-fiul cu puternice note autobiografice. Regizorul Paul Curran a ales să mute acțiunea în anii "60, o perioadă la fel de conservatoare, dar mult mai apropiată istoric.


Duminică, 18 decembrie, ora 11:00, vă așteptăm la "Crăciunul copiilor", spectacol susținut de Corul de Copii al Operei Naționale București, la pian: Damian Vlad, realizatorul spectacolului și dirijor cor copii: Smaranda Morgovan. Participă Corul de Copii și soliștii invitați: Andreea Novac, Adina Secobeanu, Arinna Florea, Daniel Filipescu și Ciprian Pahonea. Un spectacol ce întâmpină Marea Sărbătoare cu colinde si muzică din repertoriul universal.


Duminică, 18 decembrie, ora 18:30, vă invităm la spectacolul de balet "Spărgătorul de nuci" de Piotr Ilici Ceaikovski, regia și coregrafia Oleg Danovski, adaptarea și punerea în scenă Oleg Danovski Jr. Știți care este cea mai bună cale de a intra în spriritul sărbătorilor? Să veniți împreună cu toată familia la "Spărgătorul de Nuci"! Muzica lui Ceaikovski și baletul - ca valsul Fulgilor, dansul spaniol, cel arab, rus, chinez și pastoral - garantează sărbători de neuitat atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.


Bilete
pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

Sponsori: Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, BCR

Parteneri: Tedi, Phoenixmedia, Euromedia, Cocor, Băneasa Shopping City, Sansha, Argcoms

Parteneri media: Europa FM, Radio România Cultural, Radio România Muzical, RFI România, Romantic FM, Radio Seven, Radio Itsy Bitsy, România TV, Kanal D, Zile și Nopți, Agerpres, Spot Media, Ziarul Metropolis, News București, Q Magazine, Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei, București Business, Reușita.ro, 9am.ro., Kudika, Garbo, CursDeGuvernare, Mediatrust