Recomandări Înapoi

Soprana Roxana Briban la 'Opera și vedetele ei', 28 octombrie 2016

Publicat: luni, 24 Octombrie 2016 , ora 13.39

A impresionat prin glasul de soprană lirico-spinto frumos timbrat, prin noblețea frazării și sensibilitatea muzicală ieșită din comun. Roxana Briban și-a descoperit calitățile vocale alături de Corul de Copii Radio unde a devenit solistă și a susținut peste 300 de concerte în țară și peste hotare.

Calitățile vocale incontestabile și talentul i-au fost confirmate la concursurile internaționale Jeunesses Musicales, Concursurile Internaționale « George Enescu » în 1999 și « Hariclea Darclee » în 2001.

Anul 2000 a marcat pentru soprana Roxana Briban absolvirea cursurilor Universității de Muzică - București, la clasa profesoarei Maria Slătinaru Nistor și angajarea sa ca solistă la Opera Națională din București. In scurt timp a devenit una dintre cele mai valoroase voci ale primei scene lirice a țării, evoluțiile sale fiind însoțite de aprecieri de genul: "…impresionantă prin grația feminină și vocea sublimă…". Pe scena lirică, doar un deceniu de activitate i-a fost hărăzit artistei în care a adunat premii importante și a strălucit în câteva teatre prestigioase: Opera Națională București din 2001 și până în 2009, Opera de Stat din Viena, Opera Germană din Berlin, Teatrul Capitole din Toulouse și Teatrul Municipal Santiago - Chile. 45 de ani ar fi împlinit astăzi, 28 octombrie 2016, soprana Roxana Briban, cântăreața care s-a dedicat în totalitate scenei nesuportând gândul să rămână departe de publicul care a aplaudat-o.

La rubrica "Opera și vedetele ei" o veți asculta pe soprana Roxana Briban cu câteva din înregistrările realizate în studiourile Radiodifuziunii Române, vineri, 28 octombrie 2016, ora 11.00.