Agenda de concert Înapoi

Soprana Leontina Văduva lansează pe piață albumul Verdi-Wagner: 'Corespondențe'

Publicat: joi, 18 Decembrie 2014 , ora 10.00
Luni, 22 decembrie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, va avea loc lansarea albumului recitalului Verdi-Wagner: Corespondențe, în prezența cunoscutei soprane Leontina VĂDUVA. La evenimentul organizat de Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Libraria Humanitas de la Cișmigiu , în parteneriat cu Radio România și sub patronajul Ambasadei Italiei la București, vor lua cuvântul producătorul muzical Oana Drăgulinescu, jurnalistul și realizatorul TV Marius Constantinescu și președintele Asociației pentru Muzică, Artă și Cultură, Mihai Stan.

Anul muzical 2013 a stat sub emblema plină de forță a doi dintre compozitorii care au redefinit genul liric: Richard Wagner și Giuseppe Verdi: doi poli, la Nord și la Sud de Alpi, doi compozitori vizionari, două sensiblități care au trasat decisiv parcursul teatrului muzical în veacul al XIX-lea. Fără excepție, toate instituțiile muzicale ale lumii au ales să marcheze bicentenarul nașterii celor doi giganți ai componisticii europene prin evenimente speciale. A făcut-o și Filarmonica "George Enescu", printr-o formulă de recital cu totul inedită.

În 2013, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură a invitat publicul să-i cunoască pe Wagner și pe Verdi, dar, în egală măsură, pe Richard și Giuseppe, prin ochii, rândurile și filtrul spiritual al celor care le-au fost aproape ani mulți: Cosima Wagner și Giuseppina Strepponi. Fragmente de corespondență, inedite pentru publicul bucureștean, dar și lied-uri, canzone din creația camerală și arii din opere - iată coloanele care au susținut o serată guvernată de eleganță și excelență artistică.

Muzica și proza s-au întâlnit precum cele două protagoniste care le sunt ambasadori, două prezențe emblematice pentru artele pe care le servesc: soprana Leontina VĂDUVA și actrița Medeea MARINESCU . Li s-a adaugat pianistul Masakatsu NAKANO și prezentatorul Marius CONSTANTINESCU. Împreună au schița portrete din câteva linii, suflete din note pe portativ și rânduri pe hârtie, în oglinzi ce au confundat voit compozitorii și oamenii.

La un an distanță, cu ocazia sărbătorilor Crăciunului și Anului Nou, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură lansează pe piață albumul recitalului omagial Verdi-Wagner: Corespondențe, într-o coda firească și așteptată a unuia dintre cele mai prestigioase evenimente culturale ale lui 2013, desfășurat sub prestigioasa cupolă a Ateneului Român.

Organizatori: Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Librăria Humanitas Cișmigiu. Patronaj: Ambasada Republicii Italiene în România. Parteneri: Radio România, Domeniile Sâmburești, Acqua Carpatica, RawCoco și Floria.ro. Parteneri Media: Senso Tv, The Art of Living, Ziarul Metropolis, ArtOut, Catchy, Ceașca de Cultură, B365.ro, Liternet, Lirika, Calendar Evenimente, Agenția de Carte, Artline, 4Arte.ro, societatesicultura.ro, Gazeta de știri.