Agenda de concert Înapoi

Societatea Muzicală organizează primul turneu național al DUO Stoica alături de Kamerata Stradivarius

Publicat: miercuri, 8 Noiembrie 2017 , ora 16.29

După ce au cucerit publicul celor mai importante centre culturale, premii importante la marile concursuri internaționale, și au realizat mai multe albume cu case de discuri importante, Andreea și Răzvan se vor afla, în luna noiembrie, în primul turneu național, alături de vioara Stradivarius "The Queen" exErnst fabricată în 1729 - un instrument care, pe lângă renumele lutierului care a fabricat-o, se află în centrul multor întâmplări alături de geniile violonisticii contemporani - și nu numai (Paganini, Bazzini, Ernst s.a.).

Răzvan și Andreea Stoica sunt frați și de 14 ani locuiesc în Olanda, unde și-au finalizat studiile (la Conservatorul din Amsterdam).

Andreea este pianistă și în cariera solistică a colaborat cu numeroase orchestre din Europa, Asia, SUA. Andreea a adunat diverse premii sau critici pozitive cu fiecare apariție. De asemenea, pianista dovedește tehnica impecabilă și muzicalitatea prin abordarea unui repertoriu divers, interpretarea sa fiind perfect adaptată stilului componistic.

Andreea cântă alături de fratele ei, Răzvan Soica, încă din 1996, când au format DUO Stoica.

Răzvan Soica este violonist și în anul 2008, ca urmare a câștigării concursului Strad Prize, are în drept de folosință vioara Stradivarius "The Queen". De asemenea, a obținut titlul de "Cel mai bun tânăr violonist" în 2013, când a participat la Concursul EBU (European Broadcasting Union) New Talent de la Bratislava, reprezentând România. Până în acest moment, este singurul român care a câștigat această distincție.

În anul 2010 Răzvan a pus bazele Kameratei Stradivarius - orchestră de cameră care, încă de la primele apariții a atras atenția publicului datorită sunetului specific creat și cu ajutorul instrumentelor a căror vârstă este aproape la fel de înaintată ca a viorii Stradivarius "The Queen".

Turneul STRA DI VA RIUS - Bach, primul turneu național al DUO Stoica, este foarte așteptat de melomanii din întreaga țară care au avut ocazia să îi asculte pe cei doi la Radio, sau în (puținele) intervenții media.

Locațiile în care DUO Stoica va poposi alături de Kamerata Stradivarius sunt:

Sibiu, Sala Thalia (20 noiembrie)

Brașov, Sala Patria (21 noiembrie)

Craiova, Filarmonica Oltenia (28 noiembrie - în cadrul Festivalului Internațional Craiova Muzicală)

Călărași, Sala Barbu Știrbei (29 noiembrie)

În locațiile de mai jos, DUO Stoica va susține recitaluri:

București, Cinema Băneasa, Sala Studio (16 noiembrie)

Tecuci, Ateneul (18 noiembrie)

Iași, Aula Bibliotecii Universitare "Mihai Eminescu" (2 decembrie)

Buzău, Teatrul Național "George Ciprian" (4 decembrie)

În repertoriu, publicul va regăsi cele mai îndrăgite concerte compuse de J.S. Bach, totodată având ocazia să-l (re)descopere pe compozitor ca o personalitate nicidecum monotonă sau plictisitoare, ci dimpotrivă, un muzician ale cărui capodopere au păstrat noutăți pentru fiecare generație, astfel trecând cu brio testul timpului.