Interviuri Înapoi

Smaranda Oțeanu Bunea - despre deschiderea de stagiune

Publicat: luni, 30 Septembrie 2013 , ora 8.17
Directoarea Operei Comice pentru Copii vorbește despre proiectele importante din 2013, primul eveniment fiind cel de mâine, 1 octombrie 2013, când vor deschide stagiunea 2013-2014

Pentru micii melomani deschidem, după un șir de repetiții generale la care au participat copii, foarte interesant, cu musicalul Domnul Conopidă după Offenbach și spectacolele vor avea loc în toată luna octombrie, pe 1, pe 7, până pe data de 29, deci în fiecare luni și marți, la orele 11.00 și 13.00, foarte interesant, pentru că se înscriu copii din toate școlile bucureștene. Este un spectacol de succes pe care îl reluăm, tot la cererea copiilor, o poveste hazlie pe care ei o cunosc și se bucură foarte tare de ea. În rolurile principale, alături de baletul Operei Comice pentru Copii, care are un rol important, sunt Valentin Racoveanu, Andrei Lazăr, Raluca Oprea, tineri soliști și tinere talente ale scenei lirice. Este un spectacol în regia lui Cătălin Voineag și scenografia Vioricăi Petrovici. Este, cum spuneam, un spctacol de succes!

Dar octombrie nu înseamnă numai spectacole la sediu, octombrie înseamnă și o invitație la Alba Iulia, pe data de 15 octombrie, când avem onoarea să susținem un eveniment extraordinar, Ziua Regalității, și atunci programul nostru este un program mozaic, de la uvertura cu Carmina Burana, până la finalul spectacolului coregrafic Carmina Burana susținut de Opera Comică pentru Copii și arii din operele care sunt jucate pe scena Operei Comice pentru Copii și care sunt foarte aplaudate de cei mici. Pe data de 8 octombrie suntem invitați la Sibiu, Festivalul Internațional al Artei Lirice și la Teatrul Gong, care este teatrul copiilor din Sibiu prezentăm Il maestro di capella de Cimarosa și Directorul de teatru de Mozart, iar așa un diptic iubit de copii, aplaudat în București, sper să fie aplaudat și la Sibiu.


Revenind la stagiunea 2013-2014, puteți dezvălui câteva din surprizele acestui an?

Da. Pregătim foarte intens premiera Soacra cu trei nurori, un musical de Roman Vlad. Este o datorie a unei opere, a unei scene lirice, cum este Opera Comică pentru Copii, să promoveze tinere talente din toate domeniile și mai ales din domeniul compoziției. Colaborarea noastră cu Roman Vlad, tânărul compozitor, este demult știută. Roman Vlad a semnat și musicalul O noapte furtunoasă și la Piatra din casă și la Diamantul și gâsca și iată acum este la a patra colaborare, Soacra cu trei nurori, în regia Stelei Popescu. Reluăm din ianuarie și Soacra. Avem o avanpremieră cu Casa cu trei fete de Schubert, dar copiii cei mici așteaptă baletele Don Quijote, așteaptă Mirandolina, iar elevii claselor V, VII vor veni să aplaude premiera Don Pasquale de Donizetti și reluarea unui spectacol de asemenea de succes, opera Figaro de Paisiello.


Interviu realizat de Lucian Haralambie