Se întâmplă la Radio România Înapoi

Sinaia - locul de întâlnire al difuzorilor publici din întreaga lume

Publicat: marți, 12 Septembrie 2017 , ora 16.11
Astăzi, la Casino Sinaia, în prezența Ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a avut loc deschiderea oficială a celei de-a 26-a întâlniri a difuzorilor publici din întreaga lume - PBI 2017, organizată de Radio România.

Conferința a fost deschisă de Directorul General Interimar al Radio România, Georgică Severin: "Radio România, o instituție media only radio, are onoarea să găzduiască această reuniune la cel mai înalt nivel a difuzorilor publici din întreaga lume. Îmi exprim speranța că aceste două zile de discuții, ca de altfel întreg timpul petrecut la Sinaia, vor fi un prilej de a restabili nu doar principiile de bază ale presei audio-video dar și de a identifica, totodată, principalele provocări cu care ne confruntăm și, mai ales, de a găsi răspunsurile la acele întrebări care ne preocupă pe toți."

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a subliniat faptul că "Radiodifuzorii publici joacă un rol socio-economic fundamental și unic. În Europa ei sunt vehiculul prin care sunt afirmate valorile noastre, sunt promovate interesele noastre economice și este afirmată diversitatea noastră culturală."

"Este bine că suntem împreună! Împreună, pentru a întări rolul nostru ca difuzori publici: acela de a informa, de a educa și de a produce divertisment pentru publicul nostru. Să informăm într-o lume de știri false și propagandă, să educăm aducând complexitatea lumii noastre în fiecare familie și să producem divertisment în limbi și moduri diferite - aceasta este menirea noastră. Pe scurt, conținut global pentru fiecare cetățean! Noi, cei de aici, producem anual conținut original, cheltuind mai mult decât Google, Amazon și Apple la un loc, iar cetățenii din țările noastre nu știu toți acest lucru", a afirmat Jean-Paul Philippot, Președintele Uniunii Europene a Audiovizualului (EBU).

Lucrările au continuat cu abordarea unor teme de interes pentru acest moment al dezvolării mass media publice: Redefinirea valorilor media publice în secolul 21, Schimbări în sistemele financiare și apărarea difuzorilor publici, Populismul la timpul știrilor false, Radioul în era new media, Mândri să servim comunitățile.

Personalități din întreaga lume, prezente la Sinaia au vorbit despre modul în care radiodifuzorii de pe toate continentele se raportează la transformările din industria media. Conferința PBI 2017 continuă miercuri.

Detalii, pe www.pbi2017.srr.ro.