Agenda de concert Înapoi

Simfonia nr. 1 compusă de Mozart la 8 ani - pe scena Sălii Radio!

Publicat: miercuri, 27 Martie 2019 , ora 12.30

Mozart avea doar 8 ani când a compus prima sa simfonie. Era deja cunoscut ca un copil minune al Europei în calitate de interpret, dar nu marcase încă lumea muzicală și în calitate de compozitor. Avea să mai lase posterității încă aproximativ 600 de compoziții, în doar aproape 36 de ani de viață, fiind considerat, poate mai mult decât orice alt compozitor, un geniu al muzicii.

Simfonia nr. 1 de Mozart face parte din programul pregătit de ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO, pentru concertul pe care îl prezintă miercuri, 3 aprilie (19.00), pe scena Sălii Radio. Afișul serii cuprinde, de asemenea, Serenata notturna în Re major semnată de Amadeus, Simfonia nr.1 - Beethoven și Ceaikovski - Variațiuni pe o temă Rococo pentru violoncel și orchestră.

Evenimentul se va derula sub bagheta dirijorului GHEORGHE COSTIN - dirijor permanent la Filarmonica Banatul din Timișoara - aplaudat la pupitrul filarmonicilor din țară, dar și în afara României. În 1998, Gheorghe Costin a fost invitat să dirijeze Orchestra de cameră London Schubert Players Orchestra, la Festivalul Internațional de la Windsor. În 2011 și 2017 a dirijat Lebanese Philharmonic Orchestra din Beirut, iar în 2016 s-a aflat la pupitrul Orchestrei de Cameră din Wernigerode (Germania).

Violoncelistul FILIP PAPA - apreciat atât ca solist-concertist în țară (București, Timișoara, Iași, Cluj-Napoca ș.a.) și în străinătate (Elveția, Germania), cât și ca membru al cunoscutului Cvartet Ad libitum - este invitat special al Orchestrei de Cameră Radio, în acest frumos concert Mozart/Beethoven/Ceaikovski.