Agenda de concert Înapoi

'Simfonia Alpilor', dirijată de Christian Badea, se transmite la Filarmonica 'George Enescu', în cadrul stagiunii online

Publicat: marți, 10 Noiembrie 2020 , ora 17.39

Joi, 12 noiembrie 2020, de la ora 19.00, Filarmonica "George Enescu" va transmite, în cadrul stagiunii online, înregistrarea unui concert condus de maestrul Christian Badea, dirijor principal al instituției. Programul Orchestrei simfonice a Filarmonicii "George Enescu", prezentat pe 27 aprilie 2018, este alcătuit din lucrările Te Deum pentru Maria Tereza de Joseph Haydn, Concertul nr. 4, în mi bemol major, pentru corn și orchestră, KV 495 de Wolfgang Amadeus Mozart și Simfonia Alpilor de Richard Strauss. Solistul concertului de Mozart a fost Martin Owen, cornist recunoscut pe plan internațional, concermaistru invitat - violonistul David Lefèvre, Corul Filarmonicii "George Enescu" fiind pregătit de Iosif Ion Prunner.

Concertul este transmis pe canalele online ale instituției și pe pagina de Facebook a Radio România Muzical.

"Concertul nr. 4 pentru corn și orchestră este probabil cel mai frumos concert a lui Mozart pentru acest instrument. Avem norocul de a colabora cu unul din cei mai importanți muzicieni ai momentului, cornistul britanic Martin Owen, fost solist al Filarmonicii din Berlin, de mulți ani șef de partidă la Orchestra Simfonică BBC din Londra și profesor de corn la Royal Academy din Londra. A venit de mai multe ori în România, a mai cântat Concertul nr. 1 pentru corn de Richard Strauss în calitate de solist, alături de Filarmonica "George Enescu". În partea a doua a concertului prezentăm Simfonia Alpilor de Richard Strauss, o lucrare dificilă, complexă, însă lirică și dramatică în același timp, interpretată de o orchestră foarte mare. La Simfonia Alpilor, solistul Martin Owen se alătură Orchestrei Filarmonicii, în calitate de șef de partidă în orchestră", a declarat dirijorul Christian Badea.

Stagiune online
Orchestra simfonică și Corul Filarmonicii "George Enescu"
Joi, 12 noiembrie 2020, ora 19.00
Dirijor CHRISTIAN BADEA
Solist MARTIN OWEN
Concertmaistru invitat DAVID LEFÈVRE

Program
Joseph Haydn - Te Deum pentru Împărăteasa Maria Tereza
Wolfgang Amadeus Mozart - Concertul nr. 4, în mi bemol major, pentru corn și orchestră, KV 495

Richard Strauss - Simfonia Alpilor
Dirijorul Corului IOSIF ION PRUNNER

Înregistrarea concertului din 27 aprilie 2018 va putea fi ascultată pe canalele online ale Filarmonicii "George Enescu": site (https://www.fge.org.ro/), pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/filarmonica.george.enescu/) și pe canalul YouTube (https://bit.ly/2wMctlw).

Partener media al evenimentului este Radio România Muzical. Înregistrarea concertului este transmisă, joi-seară, și pe pagina de Facebook a Radio România Muzical (https://www.facebook.com/Radio-Rom%C3%A2nia-Muzical-227784404990).