Agenda de concert Înapoi

'Serile de chitară' 2018 - A doua săptămână

Publicat: luni, 5 Noiembrie 2018 , ora 10.07

Cea de-a doua săptămână a Festivalului Internațional "Serile de chitară", ediția a VIII-a, aduce în prim-plan doi dintre chitariștii europeni cei mai apreciați, muzicieni de clasă, virtuozi ai instrumentului, care vor concerta pe 8 și 10 noiembrie în Aula Bibliotecii Centrale Universitare, începând cu ora 19: Csáki András și Marcin Dylla . Miercuri, 7.11, la Palatul Suțu și vineri, 9.11, la Institutul Balassi, tinerii muzicieni în afirmare se vor afla în fața publicului: Gala extraordinară a talentelor în afirmare, cu 3 tineri chitariști cărora li se va adăuga câștigătorul Bursei Kitharalogos, oferită de chitaristul Pablo Marquez și de UCIMR (Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România), respectiv un recital a doi studenți excepționali de la Budapesta, Szalai Lotti și Nagy Marton, aflați într-un turneu prin țară.

Cea de-a opta ediție a Festivalului Internațional "Serile de chitară" este dedicată memoriei lui Petru Maier Bianu, cineast și scriitor, cel care a inițiat alături de Costin Soare în 2008, în cadrul Stagiunii "Iosif Sava" a Fundației ACCUMM, prima ediție a acestui eveniment. Petru Maier Bianu (1947-2011), cineast și scriitor, născut la 2 septembrie 1947 la Sibiu, a realizat filme artistice de lung și scurt metraj, filme documentare și a montat piese de teatru în țară și străinătate. A debutat în 1990 cu volumul de versuri Preludii epice, la Editura Eminescu, iar în 1999, a publicat la Editura Cartea Românească prima ediție a romanului Inventarul iernilor. A fost președinte al Fundației Culturale ACCUMM și coordonator al Atelierului de Cultură și Civilizație Universală. Pasionat de muzica clasică, a inițiat prima stagiune independentă din București, Stagiunea "Iosif Sava" a Fundației ACCUMM, care își desfășoară concertele săptămînal, de peste 20 de ani, la Palatul Suțu.

Intrarea la concerte este liberă și se face pe bază de invitație, scriind la adresa kitharalogos@gmail.com, excepție făcând concertele de la Palatul Suțu (intrare în limita locurilor disponibile) și Muzeul Național "George Enescu" (1 noiembrie), unde biletul costă 6 RON. Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați www.seriledechitara.ro și www.facebook.com/kitharalogos