Agenda de concert Înapoi

Seria 'Jazz pe românește' revine la Sala Radio pentru un nou sezon: primul eveniment cu pianistul Florin Răducanu și BIG BAND-ul Radio

Publicat: joi, 9 Octombrie 2014 , ora 11.49

Seria "JAZZ PE ROMÂNEȘTE", proiect devenit o tradiție pentru Radio România, revine în noua stagiune a Sălii Radio!

Orchestrele și Corurile Radio susțin două proiecte importante legate de Big Band-ul Radio : unul de concerte și unul de recitaluri. Primul este reprezentat de seria "JAZZ PE ROMÂNEȘTE" (sau stagiunea Big Band), concert-emisiune realizat la inițiativa Radio România Cultural în parteneriat cu Orchestrele și Corurile Radio. Cu o frecvență lunară și desfășurată inițial în studioul "Alfred Alessandrescu" al Radio România, seria "JAZZ PE ROMÂNEȘTE" - moderată de Florian Lungu - se derulează începând din 2013 la Sala Radio, datorită afluenței de public doritor să participe la aceste concerte.

Joi, 16 octombrie 2014 (19.00), BIG BAND-ul RADIO - sub bagheta dirijorului său IONEL TUDOR - vă invită așadar la primul concert din seria "JAZZ PE ROMÂNEȘTE" din stagiunea 2014-2015.

Invitatul special al evenimentului este un nume important în lumea jazz-ului românesc: FLORIN RĂDUCANU, pianist, compozitor și orchestrator. Programul va prilejui publicului iubitor de jazz o frumoasă întâlnire cu lucrări originale și orchestrații pentru Big Band (semnate de Florin Răducanu) ale unor piese standard de jazz: Georgia on My Mind, Summer Twenty Twelve, Concert Samba, Jazz Fuga, Sketch of Tomaso Albinoni, On Fire.

Florin Răducanu a participat la numeroase competiții naționale și internaționale de jazz și a cântat, în Europa și în Asia, alături de nume importante, ca: David Murray (SUA), Lee Pearsons (SUA), Jean-Louis Rassinfose (Belgia), Eric Legnini (Italia), Celline Rudolph (Germania), Jasper Bloom (Olanda) etc. De-a lungul anilor a inițiat numeroase proiecte și a participat la evenimente variate, în formule de trio, sextet sau chiar alături de orchestre simfonice de jazz. În septembrie 2009 a fost invitat să cânte alături de orchestra sa "Florin Răducanu & Classical Troubadures Orchestra" la Festivalul "George Enescu" și tot în 2009 a fost desemnat muzicianul de jazz al anului.

În 2014 a participat la Kiev la un festival de jazz, alături de muzicieni din Ucraina, și cu această ocazie a susținut un masterclass pentru studenții Academiei de Muzică "P.I. Ceaikovski" din Kiev. Tot în 2014 Florin Răducanu a fost invitat să celebreze Ziua Jazz-ului la Clubul de jazz "Porgy & Bess" din Viena.

Alături de Big Band-ul Radio și Florin Răducanu, îi veți aplauda și pe Sebastian Mihai - saxofon tenor, Adrian Flautistu - contrabas, Laurențiu Zmău - baterie, Hilberto Ortega - congas (Republica Cuba), dar și pe soliștii din Big Band-ul Radio: Cristian Soleanu - saxofon tenor și Laurențiu Moise - trompetă.

Cu ocazia concertului din 16 octombrie veți asista la evenimentul de lansare a albumului "Florin Răducanu & Friends - Jazz Standard Mood from Vienna 2014".

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvențele Radio România Cultural și Radio România Muzical din țară și în streaming live pe internet pewww.radiorormaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro.


Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate "Bilete.ro", în Magazinele Germanos și la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio vă rugăm să consultați site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.