Agenda de concert Înapoi

Serată literar-muzicală la Dumbrăvița

Publicat: marți, 21 Septembrie 2021 , ora 10.35

În data de 30 septembrie, de la ora 19.00, la Biserica Romano-Catolică din Dumbrăvița, va avea loc serata literar-muzicală De la Lucian Blaga, la Robert Șerban. Evenimentul reprezintă un moment de sincretism artistic, în care poemele celor doi poeți capătă noi valențe, prin transfigurarea lor muzicală în compoziții semnate de Gabriel Mălăncioiu. Lucrările vor fi prezentate publicului de interpreți dedicați muzicii vremurilor noastre: soprana Valentina Verlan (membră a Corului Madrigal), violonista Cristina Mălăncioiu (conf. univ. la Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara) și clarinetistul Cristian Miclea (lect. univ. la Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara).

Robert Șerban va recita înaintea fiecărui moment muzical poemul care a servit ca sursă de inspirație în compunerea lucrării muzicale ce îi urmează. Vor fi supuse atenției atât poeme consacrate din creația lui Lucian Blaga, cât și poezii scrise recent de Robert Șerban, în vremurile pandemice, încă nepublicate.

Emoția noului, a ineditului se manifestă din plin în cadrul acestui eveniment cultural: trei lieduri pe versurile lui Robert Șerban au fost compuse special pentru acest proiect. De asemenea, șapte dintre lucrările inspirate de versurile lui Lucian Blaga sunt cântate în primă audiție absolută. Intrarea este liberă.


Program

Melancolie pentru soprană și vioară pe versuri de Lucian Blaga

Vreau să joc pentru soprană și clarinet pe versuri de Lucian Blaga

În nici un chip pentru soprană și vioară pe un poem de Robert Șerban

Lumina pentru soprană și vioară pe versuri de Lucian Blaga

Iarbă pentru soprană, clarinet și vioară pe versuri de Lucian Blaga

Ce rămâne din viață pentru soprană și clarinet pe un poem de Robert Șerban

Gorunul pentru soprană și vioară pe versuri de Lucian Blaga

Liniște pentru soprană și clarinet pe un poem de Lucian Blaga

Unde un cântec este pentru soprană și vioară pe versuri de Lucian Blaga

Pasărea de crom pentru soprană, clarinet și vioară pe un poem de Robert Șerban

Sufletul satului pentru soprană, clarinet și vioară pe versuri de Lucian Blaga