Interviuri Înapoi

Seniorii Cetății - Premiați la Balul Operei Naționale Române din Cluj-Napoca

Publicat: miercuri, 23 Februarie 2011 , ora 12.47

O Cetate, un Bal, o Operă și Seniorii Cetății. Iată elementele care au alcătuit programul pentru un sfârșit de săptămână ideal la Opera Română din Cluj. Este vorba despre o Gală, în 19 și 20 februarie 2011, în cadrul căreia au fost premiate personalități ale orașului Cluj. Între acestea: Simona Noja, prim-balerina Operei Române din localitate, regizorii Tompa Gabor și Tudor Giurgiu, academicianul Augustin Buzura, medicul Raed Arafat, fondatorul SMURD.

Mai multe despre eveniment vă invit să aflați din interviul ce urmează, acordat de Matei Miko, producătorul evenimentului.


Care este menirea Balului Operei pe care îl organizați la Opera Națională Română din Cluj?

Balul Operei este un eveniment dedicat valorilor, începând cu această importantă scenă lirică din Transilvania și, sigur, continuând cu acele personalități care au făcut ca renumele Clujului să fie cunoscut dincolo de hotarele Cetății atât pe plan național, cât și pe plan internațional. Este o Gală dedicată acestor valori.


Puteți să ne vorbiți despre aceste premii, dedicate seniorilor Cetății și despre conceptul de "senior al Cetății"; ce înseamnă și cui revin aceste premii?

Vorbim despre senior nu în accepțiunea vârstei, ci în accepțiunea grandorii. Titluri revin acelor personalități care prin munca, activitatea și opera lor au contribuit la dezvoltarea, perpetuarea învățământului, științei, culturii, care au activat în sport. Sunt personalități din domenii diverse care au făcut ca aceste domenii să facă un pas înainte. Seniorii cetății sunt acele persoane și acele personalități de care Clujul este mândru. Anul viitor, Balul Operei se va numi "Servus Viena".

Interviu realizat de Petra Gherasim