Recomandări Înapoi

Selecțiuni din Festivalul Internațional ‘Meridian’ 2016: Sunete contemporane, din 20 martie

Publicat: marți, 14 Martie 2017 , ora 16.59

Festivalul Internațional "Meridian" s-a desfășurat în perioada 14-20 noiembrie 2016 la București.

Concertele s-au desfășurat în săli din București deja consacrate sonorităților îndrăznețe ale creațiilor imaginate de compozitorii zilelor noastre: Aula Palatului Cantacuzino, Studioul de Opera si Multimedia, precum si Sala "George Enescu" ale Universității Naționale de Muzică din București. În aceste spații ce se confundă deja cu încăperile de taină ale inspirației creatoare, au fost etalate tendințele de succes ale muzicii anului trecut, dar și ideile inovatoare ale întregului context cultural actual.

Pe lângă lucrări ale maeștrilor deja consacrați, cum ar fi Paul Rogojină, Liviu Dănceanu, Adrian Iorgulescu, Horia Șurianu, Călin Ioachimescu, Ulpiu Vlad, programul a readus în atenție și muzica unor mari compozitori români care nu mai sunt printre noi: Tiberiu Olah, Ștefan Niculescu, Anatol Vieru, Aurel Stroe, Myriam Marbé, Dan Constantinescu, Nicolae Coman. Am avut ocazia să cunoaștem și compozitori mult mai tineri, cu perspective noi în abordarea expunerii sonore a ideilor: Diana Rotaru, Roman Vlad, Lucian Zbarcea, Diana Gheorghiu. Și nu în ultimul rând, am ascultat și creațiile unor maeștri ai compoziției din alte țări europene, din SUA, Japonia și chiar din Australia.

Veți putea urmări și d-voastră, începând din 20 martie 2017, o selecție din toate acestea, în săptămânile de primăvară care urmează, de luni până vineri, la Sunete contemporane.

Laura Ana Mânzat