Evenimentele săptămânii Înapoi

Seară de operă - Ediție specială cu Cellia Costea și Dan Paul Dumitrescu - 18 martie 2015

Publicat: vineri, 13 Martie 2015 , ora 11.52

De ce o Seară de operă, special pentru ei?

Pentru că sunt doi dintre cei mai serioși și dedicați artiști de operă. Cu, deja, 15 ani petrecuți pe scene din prima linie. Și totuși, știm atât de puține despre ei...

Pentru că, pierduți din priviri - foarte repede - după câștigarea unor importante competiții internaționale de canto, amândoi și-au găsit un rost în altă parte: unul, sub cerul veșnic senin al Atenei, altul, în sufletul veșnic valsând al Vienei. Și de atunci i-am întâlnit foarte rar, întotdeauna pe grabă, întotdeauna refugiați într-o mult prea mare modestie...


Cine sunt ei, în câteva cuvinte?

Cellia Costea - o frumoasă soprană lirico spintă, născută la Piatra Neamț și absolventă a Universității de Muzică din București, în prezent solistă a Operei din Atena, permanent invitată să cânte pe cele mai importante scene lirice europene. O ... Tosca, Madama Butterfly, Desdemona și Leonora în Franța și Italia - de mare ținută artistică, aplaudată - din când în când - și la București!

Dan Paul Dumitrescu - un bas cu o timbralitate nobilă, născut și școlit la București, de 15 ani solist al Operei de Stat din Viena. Un artist care a arhivat în toată această perioadă spectacole și concerte susținute - în paralel cu Viena - la: Royal Albert Hall, Teatro alla Scala din Milano, Carneggie Hall sau operele din München, Berlin, Paris, Tokio și Tel Aviv; pe care am dori să-l revedem mai des!


Și, cum va fi întâlnirea cu acești doi invitați?

În zi de miercuri, 18 martie, de la ora 19.00.

Ca de obicei în direct, AUDIO - în FM și VIDEO - on line, cu foarte multe mărturisiri - în premieră și exemplificări muzicale - în primă audiție.

O întâlnire care nu va pleca de la glorie ci, într-un mod cu totul inedit, direct de la ... Muzica de Operă, prima dragoste a invitaților mei. O ediție care sper să vă rămână la suflet!

Luminița Arvunescu