Agenda de concert Înapoi

Seară de lied la Castelul Peleș

Publicat: miercuri, 2 Aprilie 2014 , ora 12.52
Continu ă a IV a ediție a Stagiunii "Sunetul muzicii" de la Castelul Peleș din Sinaia, eveniment organizat de ExcesMusic și Muzeul Național Peleș .

Sâmbătă 5 aprilie 2014, de la ora 17 , în sala de concerte a castelului, vor evolua doi tineri artiști cu cariere deosebite: soprana Operei din Brașov - Cristina Radu și Steffen Schlandt, continuatorul tradiției muzicale de la Biserica Neagră.

Cei doi vă propun un program vocal cameral deosebit, de o mare diversitate stilistică. Veți putea asculta opusuri de: Enescu, Brahms, Ravel, Strauss, Debussy, Massenet, Grieg, Poulenc și Delibes.

Soprana Cristina Radu , după absolvirea Universității Naționale de Muzică din București, la clasa Mariei Slătinaru Nistor, după perfecționări la cursuri de măiestrie susținute de: Ileana Cotrubaș, Virginia Zeani, Denice Graves, Felicity Lott, Ionel Pantea, a debutat pe scena Operei Naționale din București în anul 2003, iar în prezent este prim solistă a Operei din Brașov. Cristina Radu este laureată a concursurilor "Verviers International Singing Competition", "Mihail Jora", "Marțian Negrea", "Joseph Schmidt". În anul 2007, Cristina Radu a cântat în prima audiție mondială opera spaniolă "La Casa de Bernarda Alba" de Miguel Ortega. Interpretă pasionată de muzica de cameră, susține concerte în SUA, Belgia, Bulgaria, Ucraina precum și în centre importante de cultură din România. In anul 2013 a obținut titlul de doctor în muzică.

Steffen Markus Schlandt s-a decis pentru o carieră muzicală urmând exemplul tatălui său, cunoscutul organist Eckart Schlandt, sub îndrumarea căruia a început să studieze pianul si orga. A absolvit Academia de muzică "Gh. Dima" din Cluj, apoi s-a perfecționat în Germania. Muzicianul este initiatorul Festivalului de muzică sacră "Diletto musicale" din Prejmer si din anul 2004 coordonează si Festivalul "Musica Coronensis".Tot din anul 2004 este dirijorul corului "Bach" si organist la "Biserica Neagra". În acelasi timp a colaborat ca profesor cu Facultatea de Muzică Brasov. Steffen Markus Schlandt a obținut titlul de doctor la Academia de Muzică "Gh. Dima" din Cluj.

Accesul se face pe bază de invitație, care poate fi obținută completând un formular pe site-ul http://peles.ro/concertul-sunetul-muzicii-ii-editia-a-iv-a/

Programul complet al stagiunii pe:

http://stagiuneasunetulmuzicii.wordpress.com

Parteneri: Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România prin Programul "Oportunități la tine acasă", Radio Romania Cultural, Asociația Cultural - Sportivă Pro Valores.

Parteneri media: Observator cultural, Casino Life&Bussines Magazine, Europa FM, Port.ro, onlinegallery.ro, Zile și Nopți, muzicabuna.ro .
Sebastian Crăciun