ACUM:
1.00
Notturno
Produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio.
Urmează: 7.00 Allegro... de weekend Un matinal clasic, într-un tempo vivace.
Apoi: 9.50 Promo Informații despre evenimentele partenerilor noștri.

Știri muzicale din țară Înapoi

Se deschide Festivalul Musica Barcensis

Publicat: duminică, 28 Iunie 2015 , ora 0.00
Concertele de muzică sacră în bisericile fortificate din Țara Bârsei, reunite sub egida Festivalului Musica Barcensis, au ajuns la cea de-a 6-a ediție. La fiecare sfârșit de săptămână din lunile iulie și august, publicul va putea asculta în total 19 concerte de muzică sacră, toate cu intrare liberă, în 10 biserici fortificate din Brașov - Bartolomeu și Sfântul Martin - și împrejurimi: Hălchiu, Cristian, Sânpetru, Râșnov, Prejmer, Ghimbav, Codlea și Hărman.
Vor participa soliști, coruri, orchestre și formații de muzică de cameră, aproximativ 250 de muzicieni din țară și străinătate. După tradiția ultimelor ediții, concertul de deschidere programat astăzi, 28 iunie 2015, la Hălchiu, va fi completat de o acțiune cultural-recreativă, prin participarea membrilor Asociației Brașovul Pedalează, sub egida „Brașovul Pedalează…la concert!”. Plecarea se va face de la ora 14,30 din fața Primăriei Brașov, iar la ora 17,00 este programat un concert susținut de elevi ai Liceelor de Muzică din Brașov și Sfântu Gheorghe.

„Prin realizarea concertelor din cadrul Festivalului Musica Barcensis, în Țara Bârsei, Fundația Forum ARTE și partenerii săi încurajează mobilitatea culturală, cu intenția de valorificare a patrimoniului cultural local și regional, participanții având posibilitatea de a asculta concerte de muzică sacră într-un cadru ambiental aparte – unde vocile soliștilor și instrumentele se îmbină într-o acustică remarcabilă – și de a vizualiza totodată monumente istorice și de patrimoniu național de o valoare deosebită”, e de părere Steffen Schlandt, președintele Fundației Forum ARTE.