Se întâmplă la Radio România Înapoi

Scriitoarea Sarah Perry, în studioul Radio România Cultural

Publicat: miercuri, 29 Mai 2019 , ora 14.38

Vineri, 31 mai 2019, de la ora 11:00, autoarea britanică Sarah Perry va fi invitata Ioanei Bâldea Constantinescu, în direct, în emisiunea Orașul vorbește, de la Radio România Cultural.

Scriitoarea Sarah Perry vine în România ca invitat special în proiectul "Marea Britanie - țară invitată de onoare a Salonului Internațional de Carte Bookfest". Lansarea celui mai recent roman, "Melmoth", va avea loc vineri, 31 mai, de la 18:30, la standul țării invitate și va fi moderat de Ioana Bâldea Constantinescu.

Cunoscută cititorilor români cu îndrăgitul "Șarpele din Essex", o bijuterie literară în stil neo-victorian, autoarea rămâne în registrul ineditului stilistic, de data aceasta propunând o poveste gotică postmodernă.

Sarah Perry s-a născut în Essex, în 1979. A crescut într-o familie cu puternice convingeri religioase, iar întâlnirea cu arta clasică și medievală i-a marcat definitiv stilul și temele. A susținut o teză de doctorat pe tema goticului în literatura lui Iris Murodch. A avut o bursă de scriere la Gladstone's Library și la Praga. Primul ei roman, "After Me Comes the Flood" (Serpent's Tail, 2014), s-a aflat pe lista lungă pentru Guardian First Book Award și Folio Prize, iar apoi a câștigat East Anglian Book of the Year Award. În 2016 a publicat romanul "Șarpele din Essex", care a ajuns bestseller, iar în 2017 i s-a acordat prestigiosul British Book Awards Book of the Year. "Melmoth" se află pe lista lungă a Dylan Thomas Prize.

Scrierile autoarei britance au fost traduse în 22 de limbi.

Orașul Vorbește, emisiunea de cultură urbană realizată și prezentată de Ioana Bâldea Constantinescu, este difuzată la Radio România Cultural si pe www.radioromaniacultural.ro în fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 10:05 la ora 12:00.