ACUM:
19.00
Seara de operă
Marile spectacole ale prezentului, în direct sau înregistrate.
Urmează: 22.00 Grădina de... sunete (R) Marea muzică, dincolo de cuvinte: într-o grădină paradisiacă.
Apoi: 0.00 Nocturn jazz Portrete ale celor mai importanți oameni din jazz.

Se întâmplă la Radio România Înapoi

Scriitoarea Ioana Bâldea Constantinescu, realizatoare la Radio România Cultural, invitată la Târgul Internațional de Carte de la Praga

Publicat: miercuri, 11 Mai 2016 , ora 12.13

Ioana Bâldea Constantinescu, realizatoarea emisiunii Orașul Vorbește de la Radio România Cultural, este unul dintre scriitorii invitați la Târgul Internațional de Carte de la Praga "Lumea Cărții" (ediția a XXII-a). Evenimentul va avea loc în perioada 12-15 mai în incinta Palatului Expozițional Holečovice.

Printre invitații din România se mai numără scriitorii Ciprian Vălcan și Ana Maria Sandu, poeții Răzvan Țupa și Iulian Tănase și ilustratorul Adrian Barbu.

Sesiunile literare, câte două pentru fiecare autor, susținute în limbile română și cehă, vor gravita în jurul cărților care vor fi prezente la stand, dar vor oferi, totodată, o platformă de dialog cu publicul interesat de evoluția literaturii românești contemporane.

Ioana Bâldea Constantinescu s-a născut în 1979 în București. A absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității București, specializarea engleză-spaniolă, și are un masterat în studii culturale americane la aceeași facultate. Din 2001 până în prezent, lucrează ca jurnalist în cadrul Societății Române de Radiodifuziune: este moderator, producător, coordonator de line cu interese în zona de documentar, feature, sound art, sound environment. Dintre emisiunile produse sau moderate: StoryMania, 5th Avenue, Orașul vorbește, Espresso. A realizat interviuri cu David Lodge, Jonathan Safran Foer, Nicole Krauss, Sarah Dunant, Alain de Botton, Joanna Kavenna, Prințul William Lobkowicz, Mircea Cărtărescu, Filip Florian, Roxana Davidescu, Ana Wagner. Colaborează cu articole, recenzii, cronici de călătorie, interviuri pentru Liternet.ro, Esquire, Harper's Bazaar, Elle, The One, Cosmopolitan.

În martie 2015 îi apare, la Editura Humanitas, volumul de proză Dincolo de portocali, nominalizat, în 2016, la Premiile revistei Observator Cultural.