Recomandări Înapoi

Sânziana Mircea la Concertele Radio România Muzical, 10 martie 2015

Publicat: vineri, 6 Martie 2015 , ora 10.09

Pentru a treia oară în Stagiunea de marți seară, pianista Sânziana Mircea a fost protagonista recitalului din 4 martie 2014. A fost o reîntâlniere pe cât de plăcută, pe atât de așteptată de publicul bucureștean care a umplut Sala Mică a Ateneului Român pentru o a reasculta pe tânăra care studiază la Școala Superioară de Muzică și Dans din Köln, dar și la prestigioasa "Accademia Pianistica Imola".

Nume deja cunoscut în viața muzicală, cu o bogată experiență scenică dobândită în diverse săli de concerte din Europa, Statele Unite ale Americii și Japonia, Sânziana Mircea a cunoscut în 2014 și debutul în Marea Britanie printr-un recital susținut pe una dintre cele mai prestigioase scene de concert din Londra, catedrala "Saint Martin in the Fields". Din această toamnă tânăra pianistă se va perfecționa la "Guildhall School of Music and Drama" din Londra. Că este o muziciană inteligentă, sensibilă, cu un ton cald și cu o mare plăcere de a cânta a demonstrat-o și în 4 martie 2014, Sânziana Mircea oferind publicului Sonata nr.13 KV 333 în Si bemol major de Wolfgang Amadeus Mozart, Patru lieduri Franz Scubert în transcripția lui Franz Liszt și din creația lui George Enescu Pavana din Suita op.10 nr.2 și Rapsodia Română op.11 nr.1 în La major într-o transcripție pentru pian realizată chiar de compozitor.

Acest recital susținut de pianista Sânziana Mircea în 4 martie 2014 la Sala mică a Ateneului Român îl veți asculta la Concertele Radio România Muzical marți, 10 martie 2015, de la ora.19.30.


Jeanine Costache