Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

S-au pus în vânzare biletele și abonamentele pentru Concursul Internațional George Enescu

Publicat: marți, 20 Aprilie 2021 , ora 0.00
De ieri, 19 aprilie 2021, Concursul Internațional "George Enescu" a început procesul de punere în vânzare a biletelor și a abonamentelor pentru vizionarea online a concertelor și recitalurilor extraordinare care vor fi organizate în cadrul fazei a doua a ediției din 2020 a Concursului, între 12-23 mai, la Ateneul Român din București. La începutul lunii mai, în funcție de situația epidemiologică din București, urmează să fie luată decizia dacă și în ce condiții publicul va avea acces și în sala Ateneului.
Concursul Internațional George Enescu 2020 a derulat prima fază în cursul anului trecut, cu promisiunea de a aduce „Frumusețe în viață”, în ciuda pandemiei. Concursul s-a reinventat în online, ținând primele două etape ale competiției în format digital, în septembrie 2020. Pentru semifinale și finale, cei 23 de semifinaliști la cele trei instrumente (vioară, violoncel și pian), dirijorii și majoritatea membrilor juriilor vor veni la București, cu respectarea condițiilor sanitare.
Semifinalele vor consta în recitaluri ale concurenților din sonatele lui George Enescu și vor avea loc pe 13 mai – violoncel, 17 mai – vioară, 23 mai – pian. Accesul online al publicului la Semifinale va fi gratuit și va fi posibil pe site-ul www.festivalenescu.ro.
Pentru Finale, concurenții selecționați vor susține un concert cu Orchestra Filarmonicii George Enescu, sub bagheta unor dirijori cunoscuți la nivel internațional - Nicolas Altstaedt, Wilson Hermanto și John Axelrod. Finalele vor avea loc pe 15 mai 2021 - violoncel, 19 mai 2021 - vioară și 23 mai 2021 - pian. Accesul publicului la vizionarea online a acestor concerte va fi pe bază de bilet sau de abonament plătit.
Între probele de concurs, iubitorii muzicii vor putea să se bucure de șase recitaluri extraordinare susținute de membri ai juriilor și muzicieni-reper ai momentului - Trio Mihaela Martin, Frans Helmerson & Plamena Mangova; Roland Pöntinen; Dmitry Sitkovetsky & Iain Burnside - și de laureați ai unor ediții precedente ale Concursului Enescu - Vikram Sedona – vioară, Marcel Johannes Kits – violoncel și Victoria Vassilenko – pian. Și accesul la recitaluri se face pe bază de abonament sau bilet plătit.
Ioana Marghita