Agenda de concert Înapoi

RVQ - Shapes: album nou, turneu național & workshop-uri!

Publicat: luni, 29 August 2022 , ora 11.10

Cvintetul care au revoluționat peisajul muzical autohton prin compoziții eclectice originale, mixând genuri precum jazz, fusion, muzică clasică și world music, prezintă live noul album "RVQ - Shapes" prin turneul național cu același nume.

RVQ - Shapes: 5 piese noi, 9 concerte și 10 workshop-uri educative!

Din dorința de a reconfirma rolul de limbaj universal al muzicii, care prin proiectul RVQ - Shapes ia "forme" pe înțelesul tuturor, formația RVQ - Radu Vâlcu (chitară), Mihai Balabaș (vioară, live electronics), Andrei Petrache (pian), Răzvan Florescu (vibrafon, percuții) și Philip Goron (tobe) - și-a propus să depășească șabloanele vechi, mult prea rigide, prin 5 noi compoziții muzicale surprinzătoare ce se vor auzi pentru prima dată în turneul național al trupei, ce include 9 concerte și 10 workshop-uri educative adresate publicului tânăr și foarte tânăr.

Turneul național "RVQ - Shapes" se va desfășura în perioada 31 august - 19 septembrie 2022, după cum urmează:

31 August / București - Muzeul Nicolae Minovici

3 Septembrie / Gherdeal - Festivalul Venetic

4 Septembrie / Satu Mare - Moose

5 Septembrie / Bistrița - Palatul Culturii

6 Septembrie / Timișoara - FABER

7 Septembrie / Cluj Napoca - L'atelier Cafe

11 Septembrie / Oradea - MA Hub

14 Septembrie / Târgu Mureș - Palatul Culturii

19 Septembrie / București - Club Control

Noul album și turneul național "RVQ - Shapes" vor fi completate de 5 lucrări video art ce poartă semnătura artistului vizual Mihai Cucu, cu scopul de a oferi publicului o experiență unică, deschizătoare de noi orizonturi.

Același lucru propune și seria de workshop-uri, ce se va desfășura în mai multe școli și licee din România, atelierele interactive fiind dedicate elevilor fără studii muzicale din zone cu acces limitat la cultură. Tinerii participanți vor avea ocazia unică de a descoperi muzica prin folosirea de forme geometrice simple în 5 "jocuri"/ module. "RVQ - Shapes" ajunge și la noua generație de muzicieni aflați la început de drum - elevii Colegiului Național "George Enescu" din București, unde va avea loc un workshop de aprofundare a compoziției și improvizației în jazz.

Cele 10 workshop-uri parte a proiectului "RVQ - Shapes" se vor desfășura în următoarele locații:

București - Colegiul Național "George Enescu"

Dâlga Gară, jud. Călărași - Școala Gimnazială nr. 1

Micești, jud. Argeș - Școala Gimnazială nr. 1

Nucșoara, jud. Argeș - Școala Gimnazială "Toma Arnăuțoiu"

Toate detaliile despre "RVQ - Shapes" se vor regăsi pe site-ul proiectului, dar și pe paginile oficiale ale cvintetului RVQ de pe rețelele de socializare.

Proiectul "RVQ - Shapes" ajunge și la publicul din mediului online. Noul album al celor de la RVQ va fi distribuit gratuit atât pe platformele specializate - SoundCloud, Spotify, Youtube Music, cât și pe website-ul proiectului. Cât despre lucrările video art ce vor ilustra vizual cele 5 noi compoziții, ele se vor regăsi pe Facebook, Youtube, dar și pe pagina oficială a proiectului.