Concerte viitoare Înapoi

Rossini, Mozart și Haydn - un "trio" muzical de succes, sub bagheta dirijorului german Cristoph Adt

Publicat: miercuri, 20 Martie 2013 , ora 12.51

De la Hanovra la Tokyo și de la Praga la București, cariera dirijorului german Cristoph Adt este una foarte bogată, muzicianul fiind o prezență binecunoscută publicului din Studioul de concerte "Mihail Jora", colaborarea sa cu cele două orchestre ale Radioului începând în 1994.

Miercuri, 27 martie 2013, ora 19.00, Cristoph Adt se va afla la pupitrul Orchestrei de Cameră Radio, într-un concert care va cuprinde trei lucrări semnate de unii dintre cei mai mari compozitori ai patrimoniului muzical: Rossini, Mozart și Haydn. Seara va debuta cu celebra uvertură a operei Cenușăreasa ("La Cenerentola"), o partitură de o deosebită virtuozitate care degajă o atmosferă de bucurie și voie bună, ca mai toate partiturile marelui Rossini. Melomanii vor avea apoi bucuria reîntâlnirii cu Mozart prin Concertul nr. 23 în La major pentru pian și orchestră și cu Haydn prin Simfonia nr.101 în Re major - Ceasul.

Concertul din 27 martie va fi și o ocazie de a o reasculta pe pianista Dana Borșan - solist concertist al Orchestrelor și Corurilor Radio cu peste 900 de concerte și recitaluri pe scene importante din țară și străinătate.


Pentru alte informații legate de stagiunea 2012-2013 a Orchestrelor și Corurilor Radio vă rugăm să consultați site-ul orchestreradio.ro sau orchestreradio.com.
Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române semnalizate Bilete.ro și la Casa de bilete a Sălii Radio.