Actualitatea internațională Înapoi

Romanian National Chamber Orchestra la Ruse

Publicat: joi, 14 Iulie 2016 , ora 14.27

Festivalul Allegra - International Summer Academy de la Ruse are printre invitați, pe 17 iulie, de la ora 20, la Opera din Ruse, muzicieni din România, reuniți sunt egida Romanian National Chamber Orchestra.

Având la activ numeroase prezențe internaționale atât ca soliști și laureați ai unor concursuri international, cât și ca membri ai vestitei Orchestre Române de Tineret, membrii Romanian National Chamber Orchestra sunt de asemenea posesorii unui impresionant portofoliu de cursuri de măiestrie absolvite cu brio in ultimii 10 ani. Romanian National Chamber Orchestra reprezintă un ansamblu orchestral de elită, fiind definită prin sunetul unic al celor mai buni și renumiți muzicieni români, reuniți într-o orchestră de coarde de cel mai înalt nivel al virtuozității și al rafinamentului artistic. Recunoscut prin calitatea și poetica sa timbrală unică de către mulți mari dirijori ai lumii dintre care menționăm pe Sergiu Celibidache sau Zubin Mehta, sunetul violoniștilor, violiștilor și al violonceliștilor români se regăsește azi în cea mai fericită forma a sa în Romanian National Chamber Orchestra. Cu o recunoscută grijă pentru ținuta stilistică dublată de posibilitățile tehnice adesea uluitoare, Romanian National Chamber Orchestra va impresiona publicul cu un minunat program de muzică barocă alături de fantasticul trompetist olandez Wim Van Hasselt și de redutabilul violonistul român Rafael Butaru, la care se vor adăuga și două opusuri evocatoare ale ethosului românesc.


Organizator: Centrul Național de Artă "Tinerimea Română"

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, România TV, Observator Cultural, Q Magazine


Pentru alte informații legate de activitatea Centrului Național de Artă "Tinerimea Română" și de Orchestra Română de Tineret puteți accesa www.tinerimearomana.ro.


Program

Romanian National Chamber Orchestra

Wim Van Hasselt, Trumpet


Arcangelo Corelli - Sarabande, Gigue and Badinerie
Alessandro Marcello - Concerto in D minor
Antonio Vivaldi - "Summer" From Four Seasons
Luigi Boccherini - Fandango
Tomaso Albinoni - Concerto in B-flat major Opus 7, Nr. 3
Astor Piazzolla - Oblivion
Béla Bartók - Romanian Folk Dances
Sabin Pautza - Maramures Dance from " Jocuri"