Recomandări Înapoi

Riccardo Muti și Filarmonica din Viena în SalzburgerFest – 'Concerte de 5 stele, 7 aprilie

Publicat: luni, 3 Aprilie 2017 , ora 14.11

     Renumit pentru interpretarea operelor lui Giuseppe Verdi, dirijorul napolitan Riccardo Muti, stabilit lângă Salzburg,  are o lungă istorie legată de scena Festivalului din orașul lui Mozart: el a debutat aici în 1971 cu opera Don Pasquale de  Donizetti, devenind unul dintre oaspeții nelipsiți ai festivlaului la pupitrul Orchestrei Filarmonice din Viena, în special în producții mozartiene. Recunoscut pentru opiniile sale tranșante, Muti consideră că există doar trei mari orchestre în întreaga lume: Filarmonica din Viena, Berliner Philharmoniker și Orchestra simfonică din Chicago  -  pe care o conduce în prezent în calitate de director muzical. 

Dirijorul italian Riccardo Muti a adus pe scena de la Salzburg, vara trecută, două opusuri simfonice care au fost prezentate în premieră mondială de Orchestra Filarmonică din Viena cu înșiși compozitorii la pupitru: Suita op. 60 "Le Bourgeois gentilhomme " de Richard Strauss (cu premiera în anul 1920) și Simfonia a doua în do minor de Anton Bruckner (anul 1873).

De reascultat această înregistrare live, 7 august 2016, de la Grosses Festspielhaus din Salzburg - în emisiunea 'Concerte de 5 stele', vineri, 7 aprilie 2017, de la ora 15 și 20 de minute.


Ana Voinescu