Agenda de concert Înapoi

Remus Azoiței interpretează Concertul pentru vioară de Beethoven, "piatra supremă de încercare pentru orice violonist", pe scena Ateneului Român

Publicat: luni, 14 Martie 2022 , ora 12.41

Joi, 17 și vineri, 18 martie 2022, Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu", condusă de dirijorul italian David Crescenzi, prezintă publicului Concertul în re major pentru vioară și orchestră, op. 61 de Ludwig van Beethoven, cu violonistul Remus Azoiței în ipostază solistică, și Simfonia nr. 1, în si bemol major, op. 38, Primăvara, de Robert Schumann.

Concertul în re major pentru vioară, op. 61 de Ludwig van Beethoven a fost compus în 1806, iar Simfonia nr. 1, în si bemol major, op. 38 a fost prima lucrare simfonică compusă de Robert Schumann. Premiera a avut loc pe 31 martie 1841, în Leipzig, sub conducerea lui Felix Mendelssohn-Bartholdy, fiind intitulată Simfonia primăverii după poemul Frühlingsgedicht (în germană, "Poezie de primăvară") de Adolf Böttger.

"După o pandemie absolut dramatică, în care de două ori acest concert a fost amânat, abia aștept să pășesc din nou pe scena Ateneului Român. Reîntâlnirea cu Orchestra Filarmonicii George Enescu și cu publicul bucureșteran este un prilej de mare bucurie pentru mine. Ca întotdeauna! Concertul pentru vioară de Beethoven este piatra supremă de încercare pentru orice violonist... Este singurul concert pe care l-am prezentat în public abia după vârsta de 40 de ani, când m-am simțit complet matur să îl interpretez așa cum merită. Și bine am făcut!", a declarat violonistul Remus Azoiței.

Joi și vineri, 17 și 18 martie 2022

Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"

ora 19.00, Sala mare a Ateneului Român

Dirijor

DAVID CRESCENZI

Solist

REMUS AZOIȚEI

Program

Ludwig van Beethoven
Concertul în re major pentru vioară și orchestră, op. 61

Robert Schumann
Simfonia nr. 1, în si bemol major, op. 38, Primăvara

Prețurile biletelor sunt:

Categoria I: 110 lei;

Categoria II: 100 lei.

Biletele se pot procura:

- De la Casa de Bilete a Ateneului Român
Program: Marți - Vineri 12:00 - 19:00. Plata doar în numerar.

- Online, accesand site-ul www.fge.org.ro - secțiunea "Calendar". Biletele odată cumpărate nu sunt returnabile decât în condițiile prevăzute de lege.

Accesul în sala Ateneului Român este permis cu participarea publicului conform legii.