Agenda de concert Înapoi

Regal muzical la Sala Radio: Gabriel Croitoru și Răzvan Suma în 'Dublul concert de Brahms'

Publicat: luni, 28 Ianuarie 2019 , ora 15.33
Prima zi a lunii februarie aduce un regal muzical pe scena Sălii Radio! GABRIEL CROITORU - violonistul care cântă pe vioara lui Enescu - și violoncelistul RĂZVAN SUMA se întâlnesc vineri, 1 februarie (19.00) pe scena Sălii Radio pentru a interpreta - alături de ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO - Dublul concert în la minor pentru vioară, violoncel și orchestră, semnat de Brahms.

Gabriel Croitoru a obținut, din anul 2008 dreptul de a cânta pe vioara de patrimoniu universal Guarneri, ce a aparținut lui George Enescu, instrument aflat în administrarea Muzeului Național "George Enescu". Violoncelistul Răzvan Suma este cunoscut publicului larg mai ales grație turneelor sale naționale derulate sub titlul "Vă place...?" (Vă place Bach? Vă place Brahms? Vă place Tango? ș.a.).

Concertul se desfășoară sub bagheta dirijorului NOAM ZUR, dirijor principal al Orchestrei Simfonice de Stat din Salta (Argentina) și dirijor principal invitat al Orchestrei Simfonice din Dubrovnik (Croația). A studiat la Academia de Muzică din Tel Aviv, desăvârșindu-și formarea muzicală cu Zubin Mehta, Jorma Panula, Ilya Musin și Neeme Järvi.

Din programul serii de la Sala Radio fac parte și Preludiile semnate de Claude Debussy - în varianta orchestrată chiar de dirijorul Noam Zur - și lucrarea semnată de compozitorul contemporan Șerban Nichifor Cries from earth to heaven (compusă în 2007). Alături de Orchestra WDR - Köln, Germania - Noam Zur a înregistrat Caietul I al Preludiilor de Debussy în orchestrația sa.