Agenda de concert Înapoi

Regal Jazzistic la Castelul Peleș

Publicat: marți, 2 Octombrie 2018 , ora 11.56

Bourbon Jazz Unit, formație alcătuită din Georgiana Popescu - voce, Alexandru Șveț - pian și Ciprian Parghel - contrabas, va susține sâmbătă 6 octombrie, de la ora 16.00, ultimul concert de jazz din cadrul Stagiunii "Sunetul Muzicii", ediția a X-a, manifestare organizată de Muzeul Național Peleș și Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, în sala de muzică a Castelului Peleș.

Evenimentul este parte din proiectul ambițios "100 de ani în 100 de concerte" organizat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale și a Administrației Fondului Cultural Național.

Accesul se face pe baza de invitație, care poate fi obținută scriind pe adresa: peles.ro@gmail.com.

Bourbon Jazz Unit și-a început parcursul în 2007, ca ansamblu instrumental avându-l cap de afiș pe pianistul Alexandru Șveț. Adăugarea, ulterior, a vocii soliste, a permis abordarea unui sound nou, personalizat.

Ansamblul concertează în spații dintre cele mai diverse, de la săli clasice de concert și până la cluburi sau chiar centre comerciale, muzee și biblioteci, atât în București cât și în țară (Sibiu, Brașov, Sighișoara, Reghin, Cisnădie, Odorheiu Secuiesc, Târgu Mureș, Bistrița, Galați, Iași ș.a.). Printre cele mai notabile apariții ale lor se numără Festivalul internațional de jazz - Târgu Mureș, Brasov Anniversary Jazz Night din Piața Sfatului - celebrând 775 de ani de la prima atestare documentară, Festivalul ICon Arts - Sibiu, SIMN 2010 - Săptămâna Internațională a Muzicii Noi - București, stagiunea de concerte a Filarmonicii Pitești sau Vara de Jazz și Poezie la Mogoșoaia.

Bourbon Jazz Unit sunt câștigătorii etapei de jazz a emisiunii-concurs "Drumul spre celebritate" realizat de Radio România Cultural în 2010.

Amănunte pe: www.asociatiaprovalores.ro