Agenda de concert Înapoi

Recviemul de Verdi: Concert 'In memoriam – 30 de ani de la Revoluția din 1989', la Sala Radio

Publicat: marți, 17 Decembrie 2019 , ora 13.14


Vineri, 20 decembrie (19.00), Sala Radio va fi scena unui concert-eveniment emoționant: In memoriam – 30 de ani de la Revoluția din 1989. Orchestra Națională Radio, sub bagheta dirijorului de origine italiană DAVID CRESCENZI - în prezent dirijor invitat al Operei din Düsseldorf (Germania) - va interpreta una dintre partiturile monumentale ale muzicii clasice: Recviemul de Verdi. Acesta și-a compus Recviemul în memoria poetului și romancierului italian Alessandro Manzoni și premiera a avut loc în Biserica San Marco din Milano, în 1874.

Soliști aplaudați în țară, dar și pe scenele internaționale, sosesc la București pentru eveniment: TEODORA GHEORGHIU – soprană, MARIA MIRON – mezzosoprană, OVIDIU PURCEL – tenor și MARIUS BOLOȘ - bas. Evenimentul se va derula cu participarea Corului Academic Radio (dirijor: Ciprian Țuțu).

În deschiderea concertului, Editura Casa Radio va lansa audiobook-ul de mărturii „Silvia Iliescu, Carmen Ionescu, Octavian Silivestru, Radio-istorii. 21-25 decembrie 1989“. Evenimentul va avea loc în foaierul Sălii Radio, de la ora 18.50. La împlinirea a 30 de ani de la Revoluția din 1989, Radio-istorii. 21-25 decembrie 1989 se constituie într-o restituire-document care tezaurizează mărturiile și vocile care au transpus pe unde istoria la Radio România în acele zile fierbinți de incertitudine, cutezanță și speranță. Despre semnificația acestor mărturii și despre ideea și proiectul albumului vor vorbi Carmen Ionescu, managerul Agenției de Presă RADOR și Silvia Iliescu, coautoare ale albumului. Detalii despre album se regăsesc pe site-ul www.edituracasaradio.ro