Evenimentele săptămânii Înapoi

Recitalul violonistului Ștefan Aprodu la 'Concertele RRM' din 7 octombrie 2018

Publicat: vineri, 5 Octombrie 2018 , ora 13.23

Foarte tânărului violonist Ștefan Aprodu i-a revenit onoarea să închidă în 13 iunie sezonul 2016 - 2017 al Stagiunii de Marți seara, cu un recital care a cuprins sonate din creația lui Mozart, Beethoven, Jean Marie Leclair și Edvard Grieg și Introducere și Rondo Capriccioso de Camille Saint-Saens. Elev în clasa a IX-a la Colegiul de Arte "Dinu Lipatti" din București, Ștefan Aprodu este deja un nume cunoscut de muzicieni; talentul și munca i-au fost răsplătite, fiind laureat al mai multor concursuri, precum: Remember Enescu, Cornelia Bronzetti de la Câmpina, "The Muse" în Grecia, "Melos" de la Roma. La Dorothy Kitchen & Erich Bergel tânărul violonist a obținut Marele Trofeu, cea mai importantă distincție din întreaga competiție la categoria de vârsta de până în 30 de ani.

Ștefan Aprodu se numără printre cei cinci muzicieni români propuși de Radio România Muzical, la recomandarea Fundației Culturale "Remember Enescu", pentru Concursul Concertino Praga. Cu o tradiție de peste 50 de ani, competiția este organizată de Radiodifuziunea Cehă și promovează tinerii artiști cu vârsta sub 18 ani. Înregistrările, realizate în perioada 15 - 21 septembrie, vor fi trimise Radiodifuziunii Cehe până la finalul acestui an, iar procesul de jurizare va avea loc la începutul anului 2019. Premiile acordate constau în participarea la gala concursului de la Praga și susținerea unui turneu de recitaluri în Cehia.

Selecțiuni din recitalul violonistului Ștefan Aprodu - propunerea noastră pentru Concertele Radio România Muzical din 7 octombrie 2018, ora 13.00.

Jeanine Costache