Agenda de concert Înapoi

Recital Ion Bogdan Ștefănescu (flaut) - Costin Soare (chitară) - Gala Concursului Național de Compoziție "Ștefan Niculescu", ediția a XIV-a

Publicat: miercuri, 12 Octombrie 2022 , ora 11.44

Flautistul Ion Bogdan Ștefănescu și chitaristul Costin Soare propun publicului meloman un recital la Universitatea Națională de Muzică din București, Sala "George Enescu", luni, 17.10, ora 19:30, cu ocazia desfășurării Galei Concursului Național de Compoziție "Ștefan Niculescu". Cei doi muzicieni au alcătuit un program care combină repertoriul tradițional al ansamblului de duo flaut-chitară, de la celebra Sonată K. 331 de Mozart la Istoria tango-ului de Astor Piazzolla, cu un set de lucrări premiate în cadrul Concursului Național de Compoziție "Ștefan Niculescu", scrise de câțiva dintre cei mai talentați tineri compozitori români: Oana Vardianu (Marele Premiu), Andrei Petrache (Premiul I), Toma Verly (Premiul II) și Andreea Petrescu (Premiul III).

Intrarea este liberă, pe bază de rezervare, scriind la kitharalogos@gmail.com.

Concertul face parte din proiectul The Guitar Lab, inițiat de Asociația Culturală Kitharalogos, în parteneriat cu Universitatea Națională de Muzică din București, Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România și CIMRO.

Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Mai multe detalii pe:

www.guitarlab.ro , https://www.facebook.com/TheGuitarLab.Kitharalogos/

Concertul va putea fi urmărite și online, pe pagina de youtube a asociației:

https://www.youtube.com/c/AsociatiaCulturalaKitharalogos .

Ion Bogdan Ștefănescu și Costin Soare au cântat pentru prima dată împreună în 2006, cu ocazia recitalului ce a comemorat 10 ani de la moartea compozitorului japonez Toru Takemitsu. De-a lungul timpului, cei doi muzicieni au susținut peste 70 de recitaluri împreună, atât în țară, cât și peste hotare (Elveția, Suedia, China), cu un repertoriu ce pornește de la muzica barocă și ajunge la muzica contemporană. Muzica interpretată de cei doi a putut fi audiată în sălile de concerte ale Ateneului Român, Filarmonicilor din Timișoara, Iași, Ploiești și Bacău, Academiei Regale de Muzică din Stockholm, la Centrul de Cultură "Rosetti Tescanu - George Enescu" de la Tescani, la Palatul Suțu, Festivalul "Săptămâna Internațională a Muzicii Noi", ca și în cele două turnee desfășurate: "Românesc 100%" și "Twenty Shades of Music" (România și China).

În 2017, au lansat CD-ul "Twenty Shades of Music", o propunere unică pentru piața muzicală din România: combinația sonoră perfectă de flaut și chitară aduce în prim plan exotismul, nuanțele subtile, emoțiile primare conținute în muzica Americii Latine și a Balcanilor, de la Istoria tangoului de Astor Piazzolla la Dansurile românești de Bela Bartok, de la muzica populară braziliană la cea macedoneană.