Agenda de concert Înapoi

Recital interpretativ în cadrul turneului Youth International Musical Performance Meeting 2023, Ediția I

Publicat: marți, 7 Martie 2023 , ora 19.11


În data de 22 martie 2023, la ora 18.00, în Sala mică a Ateneului Român din București, tineri interpreți, studenți ai Universității Naționale de Arte George Enescu din Iași alături de studenți ai Conservatoarelor Cesare Pollini din Padova și Alessandro Scarlatti din Palermo, vor susține un concert în cadrul primei ediții a turneului Youth International Musical Performance Meeting.

Aflați într-un proiect în cadrul Programului Erasmus+, călătoria lor debutează la Iași, începând cu data de 20 martie 2023, la universitatea gazdă, concertele continuând apoi în București, Brașov, Padova, Roma și Palermo. Studenții dețin un parcurs muzical fructuos, încununat cu distincții atât naționale, cât și internaționale. Lucrările interpretate de aceștia aparțin unei largi palete componistice, regăsind compozitori de referință, precum J.S.Bach, Fr. Chopin, F. Liszt, S. Rahmaninov sau C. Debussy.


Despre Youth International Musical Performance Meeting 2023

Youth International Musical Performance Meeting 2023 este un proiect ce se desfășoară sub forma unui turneu de concerte în România și Italia, cu scopul de a aduce pe scenă tineri interpreți aflați încă în perioada studiilor, reunindu-i astfel într-un interactiv schimb de experiență pe parcursul a trei săptămâni. Proiectul a luat naștere la Universitatea Națională de Arte George Enescu din Iași, fiind inițiat și organizat de lect.univ.dr. Ioana Stănescu, profesor al catedrei de pian a aceleiași instituții.

Biletele pot fi achiziționate de la Casa de Bilete a Filarmonicii George Enescu din București sau on line de pe site-ul oficial al instituției.