Agenda de concert Înapoi

Recital de pian - Sînziana Mircea

Publicat: vineri, 28 Februarie 2014 , ora 11.55

"Sînziana Mircea a fascinat audiența prin muzica sa" (Toyama Newspaper, Japonia, 27 noiembrie 2012).

Tânăra pianista Sînziana Mircea s-a născut la București și a început studiul pianului la vârsta de 6 ani cu prof. Elena Dumitrescu. În prezent este studentă la Hochschule für Musik und Tanz Köln, Germania (Prof. Sheila Arnold), urmând în același timp cursurile la "Guildhall School of Music and Drama" din Londra, ca și student Erasmus. La formarea sa au contribuit Prof. Olga Szel, Prof. Stela Drăgulin, și în prezent Prof. Christiane Karajev de la Universitatea de Muzică din Viena. Marți, 4 martie, talentată pianistă va susține un recital în Sala mică a Ateneului Român în cadrul Stagiunii de marți seara.


Stagiunea de marți seara

Marți, 4 Martie 2014, 19:00 - 20:00
Sala mică

Recital de pian
SÂNZIANA MIRCEA

Program:

Wolfgang Amadeus Mozart - Sonata nr. 13, în si bemol major, KV 333

Franz Schubert/ Franz Liszt - Patru lieduri

Franz Liszt - Venezia e Napoli

George Enescu - Pavana din Suita nr. 2

George Enescu - Rapsodia română nr. 1, în re major, op. 11

Coproducător: Radio România Muzical

Biletele se pot cumpăra de la casa de bilete a Ateneului Român.
Program: Marți - Vineri 12:00 - 19:00
Telefon: 021.315.68.75

Pentru rezervări accesați site-ul www.fge.org.ro


Sînziana Mircea
dispune de o bogată experiență scenică dobândită în diverse săli de concerte din Europa, Statele Unite ale Americii și Japonia. La numai 11 ani, Sînziana Mircea a susținut primul său recital în SUA, la Ambasada României din Washington DC, urmat de un turneu efectuat la vârsta de 14 ani în cinci orașe americane. La 20 de ani, Sînziana Mircea și-a făcut debutul în Japonia, printr-un turneu de recitaluri, urmat de apariția ca și solista a Orchestrei Mozart Virtuoso Festival la Tokyo Metropolitan Theater. Anul 2014 a marcat debutul tinerei pianiste în Marea Britanie printr-un recital susținut pe una dintre cele mai prestigioase scene de concert din Londra, catedrala "Saint Martin in the Fields".

Înregistrari live din concertele sale au fost difuzate la BBC Radio 3, Radio România Muzical, radiourile naționale din Polonia, Suedia, Ungaria, Bulgaria, Turcia, Grecia, Croația, Slovacia etc.

Sînziana Mircea a obținut primul premiu I la vârsta de 7 ani, urmat de numeroase alte premii, dintre care 12 au fost premii I obținute în competiții de pian din România, Grecia, Italia, Spania, Austria. Dintre cele mai recente pot fi menționate "Plathner's Eleven Prize" la Rotary International Piano Competition, Palma de Mallorca, 2012, "Liszt Prize" și "Munchner-Klavierpodium Prize" acordat de Viena Young Pianists în 2011. De asemenea, tânăra a participat la numeroase cursuri de măiestrie cu mari personalități, precum pianiștii Aldo Ciccolini, Peter Donohoe, Dan Grigore.

În anul 2014, juriul prezidat de Președintele Academiei Române a desemnat-o pe tânăra pianistă drept "Cel mai bun student român din străinătate - Categoria Arte", în cadrul Galei Ligii Studenților Români din Străinătate.