Agenda de concert Înapoi

Recital de contrabas în Stagiunea de marți seara - Radu Tudorache

Publicat: marți, 17 Mai 2022 , ora 15.52


Stagiunea de marți seara continuă seria de recitaluri de la Sala mică a Ateneului român cu un program susținut pe 24 mai, la ora 19.00, de contrabasistul Radu Tudorache, acompaniat la pian de Andrei Ștefan Racu.

"Contrabasul este o chemare, nu o alegere. E instrumentul care iți stă în dreptul inimii și vibrează in ritmul ei, așa că nu ai cum să cânți la contrabas decât cu inima.", declară Radu Mihai Tudorache, protagonistul recitalului din 24 mai. Tânărul muzician are doar 18 ani și este elev al Colegiului Națioanl de Arte "Dinu Lipatti", la clasa prof. dr. Săndel Smărăndescu și are deja în palmares mai multe premii câștigate la concursuri naționale și internaționale, printre care: North Competition din Suedia, International Music Competition Belgrad (Serbia), Concursul National Marele Premiu Instrumental, Concursul Național de muzică Instrumentala și Vocală Tinere Talente și Concursul de contrabas PerformArt organizat de Universitatea Națională de Muzică București. Activitatea sa artistică se concentrează în sfera muzicii de cameră, dar și orchestrală, fiind colaborator al mai multor ansambluri, cum sunt: Orchestra Romana de Tineret, unde este cel mai tânăr membru, Orchestra Sinfonietta a Centrului Național de Artă Tinerimea Română, Orchestra Juriștilor Germani etc. În dorința sa de perfecționare, a participat la Congresul European de Contrabas organizat de "BassEurope", susținut in Lucca/Italia la secțiunea "Lucca Youth Bass Camp".

Filarmonica George Enescu
Stagiunea de marți seara
Marți, 24 mai 2022, ora 19.00 - Ateneul Român, Sala mică

Recital de contrabas
RADU TUDORACHE
La pian: ANDREI ȘTEFAN RACU

Program:

Karl Ditters von Dittersdorf - Concert de contrabas în mi major

Giovanni Bottesini - Variațiuni pe tema "Nel cor piu non mi sento"

Adolf Misek - Sonata pentru contrabas si pian în re minor, op. 6

Coproducător: Radio România Muzical


Biletele se pot procura:

- De la Casa de Bilete a Ateneului Român

Program: Marți - Vineri 12:00 - 19:00. Plata doar în numerar. (Telefon: 021.315.68.75)

- Online, accesând site-ul www.fge.org.ro - secțiunea "Calendar".

Stagiunea de marți seara este un proiect ce a luat naștere în anul 2008 și este realizat în parteneriat cu Radio România Muzical. A fost creat, în principal, cu intenția de a susține și a prezenta publicului tineri muzicieni români care s-au remarcat în competiții internaționale sau care se află la studii în străinătate.