Agenda de concert Înapoi

Recital Cameral - Cvartetul Transilvan

Publicat: marți, 14 Februarie 2017 , ora 9.59

Sala Studio a Academiei de Muzică "Gheorghe Dima" - 16 februarie 2017, ora 19.00

Cvartetul Transilvan va susține un recital cameral în data de 16 februarie 2017, de la ora 19, la Sala Studio a Academiei de Muzică Gheorghe Dima. Cei patru instrumentiști - Gabriel Croitoru, Nicușor Silaghi, Marius Suărășan și Vasile Jucan - împreună cu flautistul Radu Cotuțiu, vor interpreta pentru melomanii clujeni lucrări de Haydn, Beethoven și Mozart. În 15 februarie, în aceeași formulă, alături de povestitorul Ionuț Constantinescu de la Teatrul de Păpuși Puck, vor susține un concert educativ.

Intensa activitate artistică a Cvartetului Transilvan se reflectă în multiplele concerte, susținute întotdeauna la un înalt nivel, în România și în întreaga lume. Cvartetul a participat la festivaluri internaționale de prestigiu, precum Aspen Music Festival, Ravinia Festival (SUA), Aldeburgh Festival, Bath Festival, Edinburgh Festival, Belfast Festival (Marea Britanie), Kuhmo (Finlanda), Bad Gleichenberg, Salzburg (Austria), Chemnitz (Germania), Salamanca (Spania), Aiche sur Alsette (Luxemburg), Aix en Provence (Franța).

În nenumăratele concerte susținute în străinătate, ansamblul a evoluat în săli de concert renumite: Wigmore Hall (Londra), Pleyel (Paris), Queens Hall (Edinburgh), Maltings Hall (Aldeburgh), Wheeler Hall (Aspen), Mandell Hall (Chicago), Willshire Ebel Theatre (Los Angeles), Elmwood Hall (Belfast), Conservatoire Royale (Bruxelles).

Cvartetul Transilvan a colaborat în interpretări camerale de excepție cu artiști consacrați, atât în România, cât și pe mari scene ale lumii: Ștefan Ruha, Cristina Anghelescu, Marin Cazacu, Dana Borșan, Aurel Marc, Adriana Bera, Daniel Goiți, Mihai Ungureanu, Dan Grigore, Valentin Gheorghiu, Mirel Iancovici, Șerban Lupu, Aurelian Octav Popa, Rudolph Firkushny, Michel Bourdoncle, Rita Sloan, Erik Friedmann, Luz Leskowitz, Sharon Bezaly, Jeremy Menuhin, Vladimir Mendelsohn, Aaral Arad, Dejan Lazic, Götz Teutsch, János Bálint.

Repertoriul Cvartetului cuprinde creații ale marilor compozitori clasici, romantici, moderni și contemporani (incluzând realizarea unui mare număr de prime audiții absolute). În cei peste douăzeci și cinci de ani de activitate artistică, Cvartetul Transilvan a susținut peste 2000 de concerte, reprezentând totodată România și prin concerte organizate cu ocazia evenimentelor importante și a întâlnirilor diplomatice la nivel înalt (Consiliul Europei, Comisia Europeană, vizite prezidențiale, aniversări naționale etc.). Pe lângă activitatea artistică, membrii Cvartetului Transilvan îndrumă în prezent o serie de tineri valoroși prin activitatea didactică pe care o desfășoară în cadrul Academiei de Muzică "Gheorghe Dima" și al Universității de Muzică din București.

Joi, 16 februarie, ora 19

Sala Studio a Academiei de Muzică "Gheorghe Dima"

Recital cameral

Cvartetul Transilvan

Gabriel Croitoru vioara I

Nicușor Silaghi vioara a II-a

Marius Suărășan violă

Vasile Jucan violoncel

Radu Cotuțiu flaut

Joseph Haydn

Cvartetul de coarde în Re major, op. 64, nr. 5, Ciocârlia

Wolfgang Amadeus Mozart

Cvartetul cu flaut, în Re major, KV 285

Ludwig van Beethoven

Cvartetul de coarde în La major, op. 18, nr. 5

PREȚUL BILETELOR

Vă reamintim că prețurile biletelor și abonamentelor la Filarmonica "Transilvania" s-au modificat începând cu această stagiune. Prețurile sunt următoarele: 25 lei - 13 lei reducere (elevi, studenți și pensionari) pentru concertele incluse în abonament; 40 lei - 20 lei reducere (elevi, studenți și pensionari), pentru concertele extraordinare, iar abonamentele ajung la 400 lei, respectiv 200 lei cu reducere.

25 lei preț întreg / concert

13 lei preț redus (elevi, studenți și pensionari) / concert

Biletele se pot cumpăra online de pe biletmaster.ro și de la agenția de bilete a Filarmonicii (Piața Lucian Blaga nr. 1-3, la parter în incinta Casei de Cultură a Studenților, Tel. 0264 43 00 60) conform programului: Luni & Miercuri 10 - 14, Marți & Joi 12 - 18 și Vineri 10 - 14 sau cu o oră înainte de concert, direct de la locația acestuia.