ACUM:
20.00
Armonii preclasice
O oază de liniște și echilibru.
Urmează: 21.00 Scena europeană Înregistrări sau concerte în direct.
Apoi: 23.30 Sunete contemporane Creații contemporane românești

Se întâmplă la Radio România Înapoi

'Rebecca.File' selecționat la BIEFF

Publicat: joi, 31 Octombrie 2013 , ora 12.53
Filmul experimental Rebecca.File a fost selecționat în cadrul Festivalului Internațional de Film experimental BIEFF care va avea loc între 11 și 15 decembrie la București.

Rebecca.File a fost realizat de Radio România pentru un workshop susținut de Ilinca Stihi și Mihnea Chelariu și găzduit de poeta Ioana Ieronim la primul Festival Internațional de Teatru Radiofonic, Grand Prix Nova.

Coloana sonoră a filmului este un eseu radio realizat pentru a deveni punctul central al instalației de artă contemporană Rebecca.File, curatori Andrei Popov și Anca Rotescu. Tema expoziției - supremația sunetului față de imagine, a continuat să incite echipa de realizatori ducând la elaborarea unui scenariu menit să continue demersul sonor.

După întâlnirea cu profesioniștii radio din întreaga lume, prilejuită de Grand Prix Nova, Rebecca.File va avea oportunitatea de a face parte din programul BIEFF la secțiunea Experimente Cinematografice Românești - PANORAMA.

Rebecca.File prilejuiește întâlnirea cu actorii Mădălina Ghițescu și Dan Clucinschi, pe coloana sonoră - vocea Ioanei Sihota, scenariul e semnat de Ilinca Stihi, Mihnea Chelariu și Mădălin Cristescu, regia - Ilinca Stihi și Mihnea Chelariu, imaginea - Andrei Ghenoside, montajul - Mădălin Cristescu, scenografia - Imelda Manu.

http://www.youtube.com/watch?v=FNXcdzzxk0U.