Se întâmplă la Radio România Înapoi

RADOR, o poveste de succes care împlinește 33 de ani

Publicat: vineri, 16 Iunie 2023 , ora 15.10

RADOR, agenția de presă a Radio România, aniversează mâine, 16 iunie, 33 de ani. Creată în 1990, mai întâi sub denumirea Centrul de Informare și Sinteză, ca răspuns la nevoia de informație de calitate pentru canalele Radio România, agenția a preluat numele Rador în noiembrie 1993. Carmen Ionescu, managerul Rador: "După Primul Război Mondial, a fost fondată ca societate mixtă, la 16 iunie 1921, prima agenție națională de presă în accepțiune modernă: Orient Radio RADOR. Intrată în rețeaua agențiilor de presă europene, RADOR s-a dovedit un important vector de comunicare națională și transnațională. După o scurtă perioadă în care funcționează ca o agenție privată, la 1 aprillie 1925 Ministerul Afacerilor Externe îi cumpără majoritatea acțiunilor. Ceilalți coproprietari sunt Banca Națională a României și Camera de Comerț și Industrie. În 1926, Parlamentul adoptă legea și statutul acestei agenții care devine, astfel, o instituție oficială de stat. După instaurarea puterii comuniste (martie 1948), Decretul 217 din 20 mai 1949 anunță crearea Agerpres și, totodată, aborgă legea asupra funcționării RADOR."

RADOR-ul nou, născut după Revoluția din decembrie, și-a construit un drum singular în cadrul Radio România, fiind o placă turnantă a colectării și difuzării de informații profesioniste.

Printre produsele de succes ale agenției enumerăm: Fluxul General, Fluxul Transcrieri, Fluxul Știri Locale, Fluxul Inedit, buletinele specializate România văzută din străinătate, Revista presei internaționale, Români de pretutindeni, Balcanii și Marea Neagră, calendarele zilnice, săptămânale, trimestriale, Buletinul Mass-Media și Subiectele zilei.

Cu ocazia aniversării celor 33 de ani de activitate, RADOR mulțumește partenerilor și clienților, tuturor celor care fac parte din comunitatea www.rador.ro, a Paginii Știrilor Inedite, a Doctorului de Weekend... pentru fidelitate și pentru bucuria de a fi împreună!

La mulți ani jurnaliștilor RADOR!