Se întâmplă la Radio România Înapoi

Rador celebrează bucuria copilăriei

Publicat: vineri, 7 Iunie 2024 , ora 13.07

Prietenul vostru din oraș este pregătit de o nouă aventură. Pe 8 iunie, Rador s-a hotărât să iasă la iarbă verde, alături de copiii români și ucraineni găzduiți la așezământul din Vălenii de Munte al organizației ProVita.

Voluntarii noștri vor alege mâncare, dulciuri, baloane colorate pentru o petrecere reușită și se antrenează deja pentru jocurile de societate.

În afara copiilor români care își au casa aici, din 4 martie 2022 sunt găzduiți și 17 copii instituționalizați ucraineni, care au fugit din calea războiului.

Rador este agenția de presă a Radio România. Misiunea sa este de a oferi o informație profesionistă, rapidă și complexă posturilor de radio naționale, internaționale și regionale ale Societății Române de Radiodifuziune.

Asociația ProVita este o organizație non-guvernamentală, non-profit, care își desfășoară activitatea în satele Valea Plopului, Valea Screzii, Posești și orașul Vălenii de Munte din județul Prahova. Asociația a fost fondată de preotul Nicolae Tănase în anul 1991. Pe parcursul anilor, Asociația ProVita a reușit să adăpostească peste 10.000 de persoane defavorizate.

Misiunea Asociației ProVita este aceea de a oferi adăpost și condiții normale de trai copiilor abandonați, neglijați sau orfani, de a oferi îngrijire și adăpost femeilor, mamelor și copiilor acestora, a mamelor în devenire, a adulților fără adăpost și bătrânilor părăsiți. Pe scurt, ProVita oferă sprijin, casă și, mai ales, sentimentul de familie celor care trăiesc în situații limită, indiferent de sex, rasă sau religie.