Se întâmplă la Radio România Înapoi

RADOR a fost Moș Crăciun pentru copiii găzduiți la centrul ProVita din Văleni

Publicat: luni, 12 Decembrie 2022 , ora 11.55

În fiecare an, în luna decembrie, mulți părinți cumpără cadouri pentru copiii lor: jucării, cărți, haine, dulciuri, portocale, le împachetează în hârtie colorată și le dăruiesc de Moș Niculae sau de Moș Crăciun. La fel ca părinții, angajații Agenției de presă Rador a Radio România au citit scrisorile pentru Moș Crăciun și au oferit, pe 10 decembrie, cadouri și zâmbete copiilor români și ucraineni găzduiți în Centrul ProVita din Vălenii de Munte.

Mulți dintre copiii ocrotiți la Centrul ProVita cunosc din cărțile de povești și din povestirile colegilor de la școală ce înseamnă o familie, viața împreună cu mama, tata, bunici și verișori adunați în jurul bradului împodobit de Crăciun și la masa tradițională de Anul Nou. Comunitatea din Vălenii de Munte și personalul centrului ProVita sunt reperele lor constante despre viața împreună. Anul acesta, copii ucraineni instituționalizați, care au fugit din calea războiului, s-au alăturat "familiei" copiilor din Centrul ProVita și au împodobit împreună bradul de Crăciun. De asemenea, au organizat, tot împreună, un spectacol de colinde în fața a zeci de invitați.

Evenimentul face parte din campania "Prietenul tău din oraș" susținută de RADOR în favoarea copiilor români și ucraineni instituționalizați și se află la a șasea ediție.

RADOR este agenția de presă a Radio România. Misiunea sa este de a oferi o informație profesionistă, rapidă și complexă posturilor de radio naționale, internaționale și regionale ale Societății Române de Radiodifuziune.

Asociația ProVita este o organizație non-guvernamentală, non-profit, care își desfășoară activitatea în satele Valea Plopului, Valea Screzii, Posești și orașul Vălenii de Munte din județul Prahova. Asociația a fost fondată de preotul Nicolae Tănase în anul 1991. Pe parcursul anilor, Asociația ProVita a reușit să adăpostească peste 10.000 de persoane defavorizate.

Misiunea Asociației ProVita este aceea de a oferi adăpost și condiții normale de trai copiilor abandonați, neglijați sau orfani, de a oferi îngrijire și adăpost femeilor, mamelor și copiilor acestora, a mamelor în devenire, a adulților fără adăpost și bătrânilor părăsiți. Pe scurt, ProVita oferă sprijin, casă și, mai ales, sentimentul de familie celor care trăiesc în situații limită, indiferent de sex, rasă sau religie.