Se întâmplă la Radio România Înapoi
Radiodifuziunea Română primește decorația NIHIL SINE DEO din partea Casei Regale a României
Înalta decorație NIHIL SINE DEO va fi acordată Societății Române de Radiodifuziune reprezentată de Ovidiu Miculescu - Președinte Director General, în cadrul unei ceremonii oficiale, la Palatul Elisabeta, în prezența membrilor Casei Regale a României, în data de 12 mai 2013.
Decorația regală "NIHIL SINE DEO" instituită în 2009 prin ordinul Majestății Sale Regele Mihai I și limitată la un număr de 200 membri se acordă pentru performanțele de nivel înalt care îmbogățesc prezentul românesc din domeniul social, științific, educațional, cultural, spiritual, economic, politic și militar.
În an aniversar, Radioul Public primește înalta distincție al cărei nume conține chiar motto-ul familiei regale, pentru serviciile aduse publicului românesc aflat în lumea întreagă, pentru probitatea, patriotismul și profesionalismul demonstrate în cei 85 de ani de emisie.
Istoria radioului public începe în octombrie 1926, când Regele Ferdinand I își exprimă, de la Castelul Peleș, acordul scris pentru înființarea Societății de Distribuție Radio Telefonică din România, la doar șase ani distanță de primele posturi care au emis din Marea Britanie și din Franța.
Prima emisiune avea să pornească în eter la 1 noiembrie 1928, grație eforturilor unor oameni de cultură excepționali și a unor ingineri pasionați de tehnica transmiterii pe unde hertziene.
Pentru fiecare român, din acel moment, aparatul de radio devine un membru al familiei. Generații s-au succedat purtând în memoria afectivă sunetele - emblema ale Radioului, muzica și teatrul radiofonic, discursurile marilor personalități, conferințele iluștrilor savanți.
Decenii de-a rândul, radioul public s-a bucurat de cea mai mare credibilitate și de totala apreciere a ascultătorilor. Românii de pretutindeni au aflat veștile din țară și au rămas aproape de familiile lor, prin intermediul radioului public. Cu mult înainte de apariția internetului, Radio România Internațional a difuzat emisiuni în peste 17 limbi pentru a face România cunoscută în lumea întreagă.
Mărturie stau miile de kilometri de bandă magnetică pe care s-au înregistrat emisiunile realizate în Casa Radio, patrimoniu cu o valoare uriașă, aflat în curs de digitalizare.
Radio România continuă să fie lider național în audiențe. Cu decență, obiectivitate, echidistanță și profesionalism, echipa Radio România se bucură de încrederea și atenția a peste 5 milioane de ascultători zilnic, mizând permanent pe CREDIBILITATE.