ACUM:
19.00
Stagiunea muzicală Radio
În direct, Orchestra Națională Radio.
Urmează: 21.00 Scena europeană Înregistrări sau concerte în direct.
Apoi: 23.30 Sunete contemporane Incursiune în lumea muzicii contemporane românești.

Se întâmplă la Radio România Înapoi

Radio România - punct nodal pe un Drum al Mătăsii informaționale

Publicat: luni, 11 Septembrie 2017 , ora 17.53

Luni, 11 septembrie 2017, la hotel Palace - Sinaia, în prezența Ministrului Culturii și Identității Naționale, Lucian Romașcanu, a avut loc Conferința Media 2020 cu tema Cooperarea dintre Europa și Asia în fața noilor provocări în domeniul media, organizată de Radio România și de Uniunea Audiovizualului Asia-Pacific (ABU).

Prezent la Sinaia, Ministrului Culturii și Identității Naționale, Lucian Romașcanu, a vorbit în deschiderea conferinței despre misiunea posturilor publice și rolul acestora în informare și educație: "E important ce faceți aici, pentru că aducerea împreună a celor din Asia și Europa este mai mult decât o discuție tehnică despre ce facem sau vom face, ca media".

"Cred că noi, radiodifuzorii din regiunea Asia-Pacific, ne confruntăm cu aceleași provocări care există și la nivelul celor din Europa. Importanța unei asemenea platforme internaționale este să vedem cum putem transforma provocările în oportunități în orice parte a lumii și să învățăm unii de la alții", a afirmat dr. Javad Mottaghi, Secretarul general al Uniunii Audiovizualului Asia-Pacific (ABU), vorbind despre importanța unei platforme în care radiodifuzorii să poată beneficia fiecare de experiența celuilalt.

Experți din întreaga lume au vorbit despre modul în care radiodifuzorii de pe toate continentele se raportează la transformările din industria media. Dezbaterile din prima parte a zilei s-au concentrat pe tendințele majore în dezvoltarea mass media din Europa, Asia și America. Specialiști ai mass media au dezbătut modul în care progresele tehnologice influențează conținutul mesajului fără a fi afectată acuratețea informațiilor, discutându-se de asemenea despre modul în care a fost tratată în media problema refugiaților.

Lucrările au continuat prin prezentarea unor proiecte media orientate către tineri, a rolului pe care îl au rețelele sociale - constructiv sau nu?

La încheierea lucrărilor celei de-a treia ediții a conferinței Media 2020, a doua organizată în România, Directorul General Interimar al Radio România, Georgică Severin, a concluzionat: "Ca director general al radioului public, mi-a făcut plăcere să aud atâtea exemple de bună practică implementate de radiodifuzori din întreaga lume. Îmi este cu atât mai plăcut să văd cum Drumul Mătăsii, unul informațional de această dată, leagă din nou Asia cu Europa".

În continuare, marți și miercuri, tot la Sinaia, se vor reuni șefii instituțiilor publice de radio și televiziune din mai multe țări ale lumii (membri ai Public Broadcasters International) pentru Conferința PBI 2017.

Detalii, pe www.media2020.srr.ro, respectiv www.pbi2017.srr.ro.